37132
  • RatBaG #26345
    http://totalcar.hu/magazin/hirek/2014/08/24/osszetorte_apja_lambojat/
  • Master91

"Nekem az oktatóm mondta anno: Ha szóról-szóra minden KRESZ szabályt betart, akkor vagy előbb-utóbb megsérül vagy meghal. Nagy igazság... "

Ehhez nem tesszük hozzá azt, hogy a biztonsági öv öl, hülyeség becsatolni magunkat... ? (nem értek vele egyet)
  • Totti5
    20 évesen nem volt saját autóm és igen betartottam akkor is ( ha 160al akarok száguldozni akkor itthon megteszem szimulátorokkal, vagy ha versenyzeni akarok "valóban" akkor megtettük havonta többször is a gokart pályán. Nekem nem okoz örömet az úttesten harcolni FUN-ból, meg direkt a szabályok ellen menni. Hogy mentem e 130al? persze, és szoktam is olyan szakaszon amit ismerek, ahol nincs forgalom és olyanok a körülmények. Szvsz a 90-110 bőven elegendő tempó közúton amivel el lehet jutni mindenhova, ahol meg úgy ítéli meg az ember h lehet még nyomni, akkor nyomja, nekem ezzel semmi bajom nincs, de ha valami történik akkor a fával beszélje le és véletlen se másokban okozzon kárt akik szabályosan közlekedtek.

"Nekem az oktatóm mondta anno: Ha szóról-szóra minden KRESZ szabályt betart, akkor vagy előbb-utóbb megsérül vagy meghal. Nagy igazság... "

Nade ez mire vontkozik? akkor ne tartsuk be? mit ne tartsunk be? mit nem tarthatunk be ami a biztonságunket növeli? ( a közuti száguldozás és a versenyzés nem ez a kategória... )
  • w77d
    Akik védik a kis senkiházit: Repesztve mint a vadbarom, beláthatatlan kanyarban záróvonalt leszarva. Mi ez, ha nem gyilkosság? Mire számított? Tudta, hogy jöhetnek ott szemben, ergo ismerte hogy mit tehet. Egy senkiházi kis gyilkos a srác, ennyi...
  • bertino
    basszus, nagyon kár ezért... ha esetleg a szembejövőnek nincs ott a korlát az ut szélén és simán kicsuszik az utról, viszonylag mindenki épen túlélhette volna :(
  • Alien69
    Én sose állítottam, hogy "normális" vagyok, nyugodtan lehülyézhetsz. De ettől még nem mentesülsz az alól, hogy Te se vagy 100-s. Sőt!
    Más a baleset fogalma számomra. Abba NEM fér bele a szándékos köcsög viselkedés, amit az adott szituban igen is fennáll. Záróvonal átlépése, és nagy (nem csak relative) sebesség. Ez egyértelmű GYILKOSSÁG, számomra. Jog szerint nem, de a jogot hagyjuk, azt a bűnözők védelmére találták ki, egyértelmű (sajnos).
    A Te esetedben, és desigo amit leírt, az igen, baleset. A két (három) eset TOTÁL más eset, Te is beláthatod! Egyikőtök sem szándékosan hajtott nagy sebességgel, szabályoknak fittyet hányva.
  • PetruZ
    A CCC 361-ben pont van ilyen versenyzős most, az elején, 1:04-től.
  • Tinman #26338
    Mindegy... a pokolban rohadunk meg. Ellenben azt mondják ott elég jó a társaság, szóval semmi pánik :-D
  • desigo
    Szinte ugyanez megtörtént velem is huszonpár évesen.
    Kis település kanyargós útján haladtam 50 körül amikor jobbról egy földútról kibiciklizett elém egy öreg néni leszállás és szétnézés nélkül.
    Már szinte csak akkor vettem észre amikor az út előtt volt egy méterrel mert örökzöldek takarták az utcát.
    Egyből satu és duda majd húztam balra a kormányt.A néni a bicóval a jobb első sárvédőnek ütközött és repült vagy öt métert.
    Lett a homlokán egy jó nagy lyuk amiből ömlött a vér.Egyből segítség neki meg persze fél utca kijött.Rendőr,polgárőrök le is zárták a helyszíneléshez.
    Csak azért nem velem ugatott mindenki mert a dudáláskor felfigyelt egy szemtanú és látta az egészet.
    A néninek is volt róla szó,hogy lett valami baja amitől fekvőbeteg de a valóságban egy napot volt kórházban majd a jövő héten már kapálgatott a kiskertjében.
    Autó javítás (kasztni,fényezés,szélvédő csere) persze mehetett saját zsebből.

Ha akkor ott nincs szemtanú kb simán agyonvernek/meghurcolnak mert a huszonéves hülyegyerek elütötte a szegény öreg nénit.
  • Tinman #26336
    Akarom, nem akarom a törvény megteszi helyettem a bagatellizálást... egyszerűn más tétel, más ügy.

"Ezzel TE is gyilkossá válsz, mert a Te lelkeden is szárad ártatlan emberek halála."

Jó, hát a nyilvánvaló elmebajjal én sokat kezdeni nem tudok... valaki hívja a 911-et :-D
  • Tinman #26335
    Értem, akkor te nem voltál 18-20 éves sosem. Vagy akkor az a fehér holló vagy, aki mindig 50-90-130-al közlekedett.

Nem álszenteskedem én beismerem, hogy fiatalabb koromban volt pár olyan, amikor városon kívül 5-10 km-es szakaszon próbálgattuk egymást, persze teljesen ismeretlenül. Mára ez már rég kimerül annyiban, hogy csak haladni szeretnék és hagyjon engem békén mindenki.

"Gyilkosok e? természetesen azok."

Nem azok. Egy baleset okozói. A gyilkos az, aki szándékosan végez valakivel, a gyilkos az aki előre kitervelt szándékkal öl meg valaki. Nem gyilkos az, aki versenyez valakivel közúton és balul sülnek el a dolgok. Az egy szerencsétlen, meggondolatlan, hülye gyerek. Nem véletlen az sem, hogy a törvényeink sem gyilkosságként, szándékos emberölésként kezelik az ilyen ügyeket, hanem több ember halálát gépjárművezetés és közúti veszélyeztetés a vád és teljesen más megítélése van, mint az emberölésnek. Ha a törvény különbséget tesz a 2 tétel között, nektek miért nem sikerül???

Ha nem fogyasztott alkoholt, ha nem drogozott 2-3 év letöltendőt is csak szar ügyvéddel fog kapni. Elve bizonyítani kell a vádnak azt, hogy a másik autóssal (akiről amúgy mit tudunk? hová lett?) versenyeztek. Eleve a másik autós kussolni fog, mert ő is kaphat valami finomat, elvégre a szerencsén múlt, hogy nem pont az ő autója okozta 2 ember halálát, hanem a másiké.

"Vannak szabályok amit ha betartunk ésszerű keretek közt akkor ilyen dolgok nem történhetnének."
    Nekem az oktatóm mondta anno: Ha szóról-szóra minden KRESZ szabályt betart, akkor vagy előbb-utóbb megsérül vagy meghal. Nagy igazság...

"Aki szabályt szeg, nem 1et hanem sokat és tisztában van azzal hogy ez közveszélyes és ilyen tragédiát okoz az bűnhődjön a pokol legmélyebb bugyraiban, azért mert megölt 2 embert, tönkretett pár családot, csak mert FUN-ból. "

Minden áldott nap van ilyenből pár az utakon... minap egy csaj húzott el mellettem egy VW Polo 1.6-al 120-130-al városban(!).
  • Tinman #26334
    Ez nem városban történt.

"Az meg megint más, amikor 50 helyett mondjuk 70-80-at mész"

Ok, 70-80-al már simán megölhetsz bárkit. 55km/h-val mentem (rendőrségi szakértő is ezt állapította meg) mikor egy biciklis kivágott elém egy kereszteződésben, észleltem, satufék, kb. 25km/h-val ütöttem el, eltört a térde + zúzódások. Hosszú huzavona után olyan szinten nem engem hoztak ki vétkesnek, hogy az ürgével akartak mindent megfizettetni: kocsiban esett kárt, szakértőt, perköltséget, etc. Szinte mindent én fizettem ki, mert nem vagyok gyilkos nekem az az 1 év olyan volt mint a purgatórium. (Az ürge ugyanis olyan pert indított ellenem, hogy élete végéig 15.000 Ft járadékot fizessek neki, mert 1 millió kártérítést, mert van egy kiskertje és sokáig nem tud ott normálisan dolgozni.)

Mindezt úgy, hogy mentem egyenesen, ő meg kijött elém...

Gyilkos vagyok ugye? Amúgy, ha úgy esik simán a feje a kerék alá került volna és akkor is gyilkos vagyok ugye? Elárulom, hogy azon az úton amikor vezettem 2 dologra gondoltam: 1. Az akkori barátnőmre. 2. Az előttem álló munkára. Egyértelmű, hogy gyilkos vagyok. -.-

Bocsánat pedig van, mindenki számára, de főleg nem a szándékos elkövetők számára. Igen, akkor is lenne, ha az én szüleim lettek volna, mert kibaxott balesetek mindig vannak és igen, mindig van 1 hibás. Mindig!
  • Pipör
  • Pipör
  • RatBaG #26331
  • Misuka963
    Ezek a kínaiak vagy nem tudom,hogy pontosan melyik vágott szemű népség,de általában a kínaiak tudnak végrehajtani ilyen manővereket :D
    Alapból minden hónapban valaki beszorul 2 fal közé vagy beszorul a feje valahova vagy felakad valahova stb.,de kérdem én,miért pont Kínában vannak ilyen "ügyes kaszkadőrnövendék" emberek ?! :D
  • zotya10002
  • desigo
    tehetséges

• cement
    ezt most láttam hazafelé jövet, tőlünk egy sarokra egy taxis meg egy e60-as 5-ös bömbi összepuszilkodtak a szondi és az izabella sarkán. még a légzsák sem nyilt ki a kocsikban nem tudom miért volt kint mentő, lehet, hogy pont ott álldogált egy szerencsétlen gyalogos a járdán.
    bocs a nagy képekért de nem volt energiám kicsinyíteni

• Stockbauer33 #26326
  • desigo
    Itt számomra érthetőbben van leírva : langlovagok.hu

Keményen ripityára ment a Honda (vagy Toyota).Nyugodjanak békében szerencsétlenek :(

Utoljára szerkesztette: desigo, 2014.08.23. 21:23:53
  • w77d
    A Toyotát egy férfi vezette, meghalt. Mellette ült a felesége, meghalt. Hátul ült a gyerekük, a gyerek iskolatársa és annak anyja...
  • w77d
    a toyota csak ment az úton, nem versenyzett az senkivel.
  • desigo
    Jellemzően mindig a vétlenek sérülnek/halnak meg.
    A két versenyző idiótát lehet akkor felelősségre vonni.Minimális letöltendőt kaphatnak és jópár év felfüggesztettet.
    Több kép nincs az esetről?
  • Alien69
    De úgy tudom, hogy egy HARMADIK autóval ütközött, NEM a vétlen autós versenyzett!
  • desigo
    Faszság

"a balesetet két, egymással autóversenyző férfi okozta"

Velem is volt,hogy emberkedtek többször de ha nincs szükségem a bajra akkor ELVESZEM a gázt és elengedem a barmot.
    Ölje meg magát másvalakivel vagy egy fával.Jelen esetben a Toyotás is felelős hiszen tele autóval ráadásul gyerekekkel állt neki erősködni.
    A Toyotát vezető súlyosan sérült vagy meghalt?

Utoljára szerkesztette: desigo, 2014.08.23. 21:02:20
  • SimaSuna #26318
    öljék meg. Bűnhődjön bűneiért. Börtönbe zárják, az én adómon etetik, itatják évekig. Vissza a halálbüntetést. Rögtön kevesebb lenne a balhé. Jogok ide jogok oda, ide az kell.
    Ezért lehet kövezni, de egy élet nem 10-20 év börtön...meg jó magaviselet..
  • Alien69
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Pedig egy köcsög gyilkos, és KÉSZ! NE akard bagatellizálni, vagy csökkenteni a felelősségét. Ezzel TE is gyilkossá válsz, mert a Te lelkeden is szárad ártatlan emberek halála. Ha elnézzük az ilyen eseteket, azzal közvetetten MI is felelősek leszünk. Nem sokat tehetünk ezek az állatok ellen, de ha már elhatárolódunk, kifejezzük ellenszenvünket az ilyen magatartással szemben, legalább nem válunk cinkosokká. Addig, amíg van, aki elfogadja az ilyen magatartást (száguldozás, közúti versengés forgalomban), addig maradunk Balkániak.
  • Totti5
    Mit jelent a versengés? direkt hülyeségből valaki ellen közúton küzdök? ha tehetném akkor sem, egyrészt félteném az autót, másrész magamat és hiába hiszem h átlag felett tudok vezetni, a közút nem játszótér, kiszámíthatalan és a hiba mindig benne van. Arra ott a versenypálya... és ma már erre sok lehetőség van, senki nem monhatja hogy nem, mert aki akar az megteheti.

Gyilkosok e? természetesen azok. Ha nem most akkor máskor történik ez, és lehet te vagy én, csakádtag vagy ismerős lesz az áldozata ezeknek. Vannak szabályok amit ha betartunk ésszerű keretek közt akkor ilyen dolgok nem történhetnének. Aki szabályt szeg, nem 1et hanem sokat és tisztában van azzal hogy ez közveszélyes és ilyen tragédiát okoz az bűnhődjön a pokol legmélyebb bugyraiban, azért mert megölt 2 embert, tönkretett pár családot, csak mert FUN-ból.

Utoljára szerkesztette: Totti5, 2014.08.23. 19:32:49
  • w77d
    18-20 éves hülyegyerekként volt hogy kimentem a hajógyárira gyorsulni, de a városban csapatást már akkor sem vállaltam be, mert éreztem, hogy nem olyanok a képességeim, hogy elkerüljem a balesetet. Az meg megint más, amikor 50 helyett mondjuk 70-80-at mész. Itt látszik, hogy a tempó nagyon durva volt. Nem tudom sajnálni a srácot. Döntést hozott, hogy olyanban vesz részt, ami ölhet. Bejött a rossz és ölt. 2-3 év nem elég az ilyennek. Sok a bunkó IQ betyár aki fel sem fogja mit tett, kijön és még ő lesz a jani mert milyen kemény. Szegény gyerek meg árvaként éli le az életét. Nincs bocsánat, két ember haláláért és egy gyerek hátralevő életéért felelős. Szarni rá, hogy az okozónak milyen törést okozott a kis lelki világába. Mai jogrendszerben az a baj hogy nincs olyan, ami ezt egyensúlyozná.
  • Tinman #26314
    Tedd a szívedre a kezed és mondd, hogy soha nem mentél még bele akár csak egy picit is közúton versenyszerűségbe...

A srác aki miatt most 2 ember meghalt valószínűleg n+1 hülyegyerek, de nem gyilkos... nem akart ő ölni, csak elbaxta. Ez persze senkit nem vigasztal és nem mentség, de marhára nem egyenlő azzal, mint amikor baltával mészárol le valaki 2 embert.

Nem védeni akarom. Megkapja a büntit (2-3 év letöltendő kinéz) és hidd el innentől neki az élete egy katasztrófa... ezt neki is fel kell dolgozni.
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2014.08.23. 19:21:16
  • w77d
    ráadásul máshol olvasom, hogy az egyik hátul ülő gyerek anyja és apja halt meg... istenem, ezt a csávót remélem kicsinálja a család megmaradt része...
  • w77d
    23 éves srác szépen megölt egy család 2 tagját.. az ilyet basszák élete végéig a disznó kancigányok a börtönben!!
  • pajti
    Közúti versenyzés okozott halálos balesetet Szobnál
  • cement
    aú bazz... hát ott nem sok maradt a pacákból az tuti
  • w77d
    az ott egy haláleset
  • Tuvok #26308
    Ezt látva egy biliárdbajnok a 10 ujját megnyalná
  • pajti
    gif
  • bertino
    jah, kérem vigyázzanak, 4 kerekű végez leszállást a pályán... :D
    Utoljára szerkesztette: bertino, 2014.08.23. 13:18:44
  • w77d
    hát vazze ezt még a környező repterek radarjai is foghatták...