-
A személyeskedést te kezdted #25678 -ban, ráadásul azok után, hogy kértem, hogy ignorálj. 
"Mindegyiket vezettem, sokat."
Akkor tudod jól, hogy:
- télen mehetett bele a cementes zsák és az sem ért túl sokat
- valahogy mindig furcsa benzin+tökéletlen égéstermék szag van az összes Ladában
- instabil, kanyarokban egyenesen életveszélyes, a gyári gumik komolytalanok, a kaszni túl könnyű, a motor relatíve túl erős hozzá
- a tömítések, szigetelések hamar fáradnak
- rozsdásodik mint a k. élet, alvázvédelemről sem beszélhetünk
- az anyagminőség kritikán alul, papír ajtók, nagyon könnyű merevítők
- benzinzabáló
- papír kipufogó, fogyóeszköz szinten
- nulla oldalsó védelem
- borzalmas fékek
- traktor szintű pontatlan váltó
Az "új" Lada KÉTÉSFÉLMILLIÓÉRT(!) sok dologban jobb, de még így is az autógyártás legalját képviseli. A vicc oldalsó védelemről mindenki hallgat, a frontális ütközés passzív és aktív védelmét korrektnek próbálták beállítani, ÉS MÉGIS MOST SZART SEM ÉRT. Ennyi pénzért ezt a többiek is nevetve tudják, sőt. A rozsdásodás szintén megvan, a kritikán aluli anyagminőség szintén, ahogy a fogyasztás se túl baráti.
Értelmes ember 2.5 milkáért vesz mondjuk egy Dustert vagy egy nevesebb használt csodát... mondjuk egy Corollát, Golfot, vagy ne adja ég egy S60-S80-ast, de kiváló állapotú XC90-esek is akadnak.
A Kalina-ban nincs függönylégzsák, ilyen esetben ez is életet menthet, mert a 2 légzsák az egy dolog... az oldalsó merevítők, amik jelzés szintűek abban a kocsiban is nyelnek el energiát még frontális ütközésnél is.
A baleset pedig úgy történt, hogy sodródott a terepjárós, a sodródás energiaveszteséggel jár, elvégre nem egyenes vonalú gördülés, ráadásul a Kalina papíron legerősebb része nyelte el az energia egy részét kissé sikertelenül, ha közben 3-an meghaltak...
Nyilván sok értelme nincs vitatkozni azon, hogy mi lett volna ha, de ahogy neked is jogod van véleményt nyilvánítani, úgy nekem is jogom van leírni azt a véleményt, hogy a Kalina a legalja kategória és ezáltal a túlélési esélyek jóval alacsonyabbak benne, mint egy hasonszőrű másik autóban.