raptor22#25177
Én sokat bicajozom és vezetek is. Bringázás közben is igyekszem autós fejjel gondolkodni, közlekedni. Szerintem kellő körültekintéssel, óvatossággal és megfelelő sebesség megválasztásával a bicajos áttekerhet a zebrán, úgyanúgy mint mikor autóval közelítesz meg egy kereszteződést. Az alapvető gond azzal van, hogy a biciklisek nagy része ebbe beleszarik. Megy lehajtott fejjel, teker mint a hülye, nem néz még oldalra sem. Simán átmegy a piroson, a zebrán, mert pont nem jön autó. Én az ilyennek a nyakán tekerném körbe a biciklit.
Én amerre járok bicajjal ismerem a lámpás kereszteződéseket. Néhány szituációban bicajjal hamarabb átérek a túloldalra, így pl. a kanyarodó autóst sem tartom fel, nem nézi végig a szeánszot meg lemászom a bicóról és áttolom. De ezt is helyismerettel érdemes csinálni. Ahol én sem ismerem a járást, ott bicóról le és áttolom.
Amúgy meg ezen a zebrán áttolós témán rugóznak az autósok. De pl. telefonálni sem lehetne a KRESZ szerint az autóban, a készüléket kézben tartva. Mégis egymást érik az ilyenek.