• Tinman #24848
    Ja-ja!

Eddig 3 hasonló esetem volt (50-60k/év vezetek 10+ éve).

1. Egy 50-es éveiben járó, erősen garázsban tartott Renault Megane halad előttem lakott területen kívül 70km/h-val.

Céges leharcolt Combo-val voltam, kb. 1.5 perc alatt beértem. Kitettem az indexet, majd a fasz rálépett a gázra. Már 130 körül jártunk egymás mellett, amikor "jólvanbazdmegakkormenjél" morgással besoroltam vissza mögé... ahol is elkezdett büntető fékezni.

Kb. fél percig mentem így utána, majd nem bírtam a feszkót és lelassítottam, az is lelassított. Kigyorsítottam, újra padlógázra lépet, de ezúttal elbaxta, mert lenyomtam, pedig mondom egy szar sima dízel-el voltam.

Miután kezdtem tőle távolodni elkezdett dudálni kegyetlenül, villogott és k. anyázott.

Sokat gondolkodtunk az eseten párommal, mert ő is ott volt és arra jutottunk, hogy az zavarta, hogy egy ilyen öregebb autóval, megpróbáltuk megelőzni + amikor gyorsan mentünk mellette és ő is gyorsított bekapcsolt nála a megrendszabályozó reflex, hogy miért megy ez a paraszt 100 felett és jött ugye a büntetőfékezés.

Igazából a mai napig valami elképesztő düh van bennem az ürgével szemben. Kb. 2 éves ügy, de nagyon szívesen beverném a fejét, mert ZÉRÓ!!! okot adtunk arra, hogy ezt játssza.

2. A másik jó 10 éve történt, 1500-as Lada, ifjonti hév.
    Gyorshajtottam. Elértem egy főútvonalra, ahol a távolban láttam egy Opel Astra valamit. Még gondoltam is magamban, hogy úgyis utolérem.

Az kopasz ürge (sztereotípia rlz) kb. 120-al ment én meg egyre közeledtem. Gyorsított kb. 140-ig. Én is, de én padlóztam.

Mikor beértem már 155 körül járt a mutató a Ladába, elég tisztességesen leelőztem, nyilván index és nagy ívű kikerülés megtörtént.

Ezen kegyetlenül felhúzta magát, személyes sértésnek vette. Azonnal elkezdett tolni. Előzéskor láttam, hogy hátul a gyerekülésbe OTT ÜL A KISFIA!!!!

Tudni kell rólam, hogy soha nem büntetőfékezek, mert annál mocskosabb dolog nem létezik.

Naiv voltam, lassítottam, azt hittem normális lesz. Durván elém vágott, kvázi keresztbe állt az úton. Feltépte az autója ajtaját, kiugrott és qrvára úgy jött, ökölbe szorított kézzel, mint aki el akar verni.

Én meg szépen kitettem az indexet, kikerültem, padlóztam.

Ami a csövön kifért toltam neki. Azonnal beugrott az autóba jött utánam.

Főútvonal, gyér forgalom, 160 volt a legvége amit tudott a Lada. Az ürge picit lemaradt, de tartotta, előzni viszont esélye sem volt. Néha mutogatott, villogtatott.

Beértünk a városba, végig vezettem, kegyetlenül mentünk, mindent előztünk mind a ketten. Figyeltem jön-e utánam. Jött keményen és látszott rajta, hogy verekedni akar, mert egy Lada-s ki merte előzni.

Ránéztem a benzinszintjelzőre, volt benne dögivel. Na mondom én ezzel verekedni nem fogok, feladom a célom, nehogy megtudja hová megyek... Bécsben úgysem jártam még (150 km-re volt onnan!) én kimegyek.

Aztán a városban a kis utcákba valahol elakadhatott én megy egy jó nagy kerülővel elértem a célom.

3. Céges autó. Piros lámpa. 4 sávos út. Ürge fekete terepjáróval jobb oldalt a külsőben én mellette bal oldalt a belső sávban. Távolról látszik, hogy az én sávom meg fog szűnni, mert útburkolat javítás tábla van. Piros-sárga-zöld, mind a ketten kilövünk... látom, hogy nem fog menni, kevés a vas alattam, fékezek állóra, index kint jobb oldalra.

Aztán döbbenek. Az ürge is lefékez jóval távolabb. Kiszáll az autójából fut felém? WTF? Fülbevalós, nagydarab, fekete terepjárós. Mindegy, én nem csináltam semmit, index kint, várom, hogy beengedjenek. Az ürge a terepjárójával TELJESEN megállította a forgalmat!

Odaér, és megint hülye voltam picit letekertem az ablakot. Egy k. szót nem szól, amennyire befér a keze az arcom felé kap. Egy simítós pofon ki is jön belőle. Majd mind aki jól végezte dolgát beül a fekete terepjáróba és cirka 130-ig kigyorsítva távozik.

Mind a 3 esetben ott és akkor nem értettem mi a baj. Ma már tudom.

Az utakon futkosnak olyan elmebeteg emberek, akik személyes sértésnek veszik, ha egy jóval gyengébb/öregebb konstrukció ki meri őket előzni, vagy MEGPRÓBÁLJA. Ezt kőkeményen torolják.