• bosco05 #2509
    Németeknél az ADAC adja ki, de van a briteknél is, az amcsiknál is, rengeteg országban készítenek felméréseket. Szerintem a brit áll legközelebb a valósághoz, talán az a legátfogóbb, ugyanis a németek autókluboznak és mocskos mód elvakultan istenítik a szarjaikat, az amcsiknál pedig számunkra "ismeretlen" kiadásban jönnek a különböző márkák autói. Brit listán minden évben a franciák kullognak a sor végén, amcsiknál pedig az első 30 autóba nincs francia gép. Egyszer kétszer már a Top-Gearben is volt felmérés ugyanezzel az eredménnyel, ha emlékeim nem csalnak. Azt se felejtsük el, hogy az ilyen legendáknak mindig van némi kis alapja :) Ki lehet fogni jó francia autót is, de kevés embertől hallottam, hogy meg volt elégedve a francia kocsijával, bár ez sok tényezőtől is függ. Megane-nál egy izzócseréhez szakszervízbe kell vinni az autót ami vicc szerintem és innentől már nem is folytatom mert leszakadna a kezem mire végigírnám az összes szarságot, amit francia gépeken láttam... Egyik haverom akkora Peugeot fan volt, mint kevesen a földön, aztán egyszer ment haza az autópályán és kettétört az első tengely rádobta a kocsit a szalagkorlátra és kilincs tető kilincsel állt meg. Pözsóék megállapították egy szinte új kocsin az "anyagfáradást" :D Biztos más autókról is lehetne mesélni reggelig, de az tuti, hogy én csak Japán autót fogok venni ezentúl is.