• bosco05 #2438
    Hát én ma voltam kint Kapuváron terep rallyn. Ott van olyan keveredés, hogy el sem hittem. A "civilek" számára fenntartott parkolóhoz vezető út 3x keresztezi a versenyzők útvonalát. A rendőrök össze vissza irányítanak minden felé. Be akartam állni a rajtdobogótól balra, erre közlik, hogy oda nem lehet menni, mennyek jobbra és álljak le oda (park ferméhez közvetlenül). Jó polgár révén engedelmeskedtem, majd kb 1 órás időzés után (rajt ceremónia, stb...), gondoltam kimegyek a gyorsaságira, mivel nem, / jó értelemben vett / "helyi hülyeként" mentem ki a versenyre, hanem tempót nézni. Mit ad isten mire jövök ki a parkolóból még javában a rajtoltatás folyik, előttem versenyző, mögöttem versenyző, természetesen időre siet mindenki. A harmadik pont ami keresztezte a civil parkolóhoz vezető utat az a RAJT volt. Igen jól láttátok a RAJT! Na mondom gyorsan kisurranok ha már ide irányítottak, erre kifelé menet a rendőrnek még meg kellett kérdezni hogy HOVAMEGY?!?!?! Mondom ki a szakaszra versenyt nézni. Válasz: ILYENKOR KELL ITT FURIKÁZNI??? Ha tegnap délután mentem volna sok mindent nem látok a zöld réten kívül gondoltam magamban és inkább azonnali agresszív gázfröccsel otthagytam a rend felettébb intelligens őrét. Egyébként lila fingjuk nincs, hogy kell ilyen helyzetben a forgalmat irányítani, össze vissza legyeznek, hol a kresz szabályai szerint, hol úgy, ahogy a szomszéd bácsinak magyarázzák, hogy hova tolasson a zetorral. Teljes volt a felfordulás és mindezek közepette még a rendező és a rendőr is egy tapló volt. Hát itt tart a hazai autósport. Egyébként bármibe lefogadom, hogy több ilyen rendezvényen voltam, mint azok akik okosítottak ott, hogy ilyenkor mik a közlekedési szokások. Érdekes, hogy mindenhol összeakad a bajszom a rendőrökkel, pedig egy rossz szót nem szólok és a parkolást is próbálom ésszerűen de szabályosan megoldani. Valaki aki soha nem látott még ilyen versenyt sajnos mindig okosabb, így jöhet ki hogy a rajt a park fermé a szerviz park és a dobogó egy azon bekötőúton található ahol az egyébként kb 25 férőhelyes civil parkolót jelölik ki. Ha a hülyeséggel ölni lehetne...