Robogók!!:)
  • DJ RX7
    #6646
    mert 50 ccm-es 4 ütemű gépek nagyon nagyon gyengék. ezért is csak szinte a kínaiak gyártják. a 4 ütemű 125 ccm-től kezdődik. 200-300-at nem éri meg rászánni. 150 körül jó robogót kapsz és ha van valami kínja akkor lesz félretett pénz amiből javíthatod. saját tapasztalatból mondom!!!

    az olasz blokkos robogót nézz magadnak. ezek vannak: piaggio blokk, ebből van vizes illetve levegős is valamint van minarelli rövid ez állóhengeres illetve hosszú amit általában nagytetsű robogókba raknak: álló levegős, fekvő levegős, fekvő vizes.

    ezek a blokkok ha jó állapotban vannak akkor simán el kell érjék a 80 km/h sebességet. amiket tudok ajánlani: yamaha aerox, malaguti f12, f15 aprilia sr sorozat - ezekből kerülni kell a di-tech befecskendezős morini blokkokat - gilera runner illetve még a peugeot blokk sem a legjobb. azért ajánlom ezeket, mert ezek a legnépszerűbb robogók. szóval alkatrész van hozzájuk bőségesen ha szükség an valamire.
    yamaha aerox 200000-tól van jó állapotú de ezekben fekvő vizes minarelli blokk van. ugyan ez a blokk megtalálható az f12-ben f15-ben - ezek már vannak 130-tól egészen jó állapotban - és az old sr-ben valamint a factory sr-ben ezeket 100000-től meg lehet kapni. a legújabb sr-eket már piaggio illetve morini blokkal szerelték ez kb. egy árban van az aerox-al. gilera runner tudtommal csak vizes piaggio blokkal van szerelve. ez is kb. 130-tól van.
    igazából nem igen van különbség a 2 blokk között. valaki erre, valaki arra esküszik. sajnos én a piaggio blokkot nem ismerem, mivel eddig csak minarelli-t szereltem.
    a vizes blokk kb 10%-al jobb teljesítményben a levegőstől. vizesre viszont figyelni kell, mert elég könnyen fel lehet főzni ha városban csutkagáz és satufék kombinációjával jár az ember.
    szóval a lényeg: hosszú minarelli és piaggio blokkos robogókat nézz. kerüld a befecskendezős rendszereket (javítása egy vagyonba kerül és megfizeted az árát a megspórolt benzinnel, mivel kevesebbet eszik a karburátoros változattól) illetve a peugeot és a morini blokkos robogót.

    ha kiszemeltél valamit akkor linkeld be és tudok segíteni.