Robogók!!:)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

karburátoron nemakarok állítani, mert most tökéletesen bevan állítva. van alapgáz, megy is rendessen, és a gyertya sem olajos

DJ RX7
annyit tudsz esetleg tenni ellene, hogy a karburátoron a levegõ/benzin arányon állítasz. ez a csavar a légszûrõház felöli. ha nem mondok hülyeséget akkor befele kell tekerni így 1/4 gáznál több benzint fog kapni a henger, de így valamivel gyengébb lesz a gázreakció. (ennek a levegõ csavarnak csak 1/4 gáznál van jelentõsége)

:3

DJ RX7
valamivel jobban bírja a ezt gyûrõdést, de azt is meg lehet ragasztani simán.
nekem pl. már volt felfõve a vizem, de nem lett a hengerrel semmi probléma.
szóval kerülni kell a nagy forgalmat vagy ha ilyenben közlekedünk akkor a csutkagázt hanyagolni kell fõleg nyáron nagy melegben, de írom még egyszer a levegõs hengernél annyira nem probléma mivel oda nem kell légáramlat ami hûtõ a radiátort.

és a levegõs fekvõ minarellit (yamaha neos) is tönkre lehet úgy tenni, hogy "városban csutkagáz és satufék kombinációjával jár az ember" ?

DJ RX7
illetve az olasz márkájú robogók km órája rengeteget csal!!! ha egy f12 óra szerint megy 90-100-at akkor az már jó. ha pl egy aerox órája megy 80 felé az ugyan ott van mint az f12 90-100 között!!! (ezt is tapasztalatból mondom)

DJ RX7
mert 50 ccm-es 4 ütemû gépek nagyon nagyon gyengék. ezért is csak szinte a kínaiak gyártják. a 4 ütemû 125 ccm-tõl kezdõdik. 200-300-at nem éri meg rászánni. 150 körül jó robogót kapsz és ha van valami kínja akkor lesz félretett pénz amibõl javíthatod. saját tapasztalatból mondom!!!

az olasz blokkos robogót nézz magadnak. ezek vannak: piaggio blokk, ebbõl van vizes illetve levegõs is valamint van minarelli rövid ez állóhengeres illetve hosszú amit általában nagytetsû robogókba raknak: álló levegõs, fekvõ levegõs, fekvõ vizes.

ezek a blokkok ha jó állapotban vannak akkor simán el kell érjék a 80 km/h sebességet. amiket tudok ajánlani: yamaha aerox, malaguti f12, f15 aprilia sr sorozat - ezekbõl kerülni kell a di-tech befecskendezõs morini blokkokat - gilera runner illetve még a peugeot blokk sem a legjobb. azért ajánlom ezeket, mert ezek a legnépszerûbb robogók. szóval alkatrész van hozzájuk bõségesen ha szükség an valamire.
yamaha aerox 200000-tól van jó állapotú de ezekben fekvõ vizes minarelli blokk van. ugyan ez a blokk megtalálható az f12-ben f15-ben - ezek már vannak 130-tól egészen jó állapotban - és az old sr-ben valamint a factory sr-ben ezeket 100000-tõl meg lehet kapni. a legújabb sr-eket már piaggio illetve morini blokkal szerelték ez kb. egy árban van az aerox-al. gilera runner tudtommal csak vizes piaggio blokkal van szerelve. ez is kb. 130-tól van.
igazából nem igen van különbség a 2 blokk között. valaki erre, valaki arra esküszik. sajnos én a piaggio blokkot nem ismerem, mivel eddig csak minarelli-t szereltem.
a vizes blokk kb 10%-al jobb teljesítményben a levegõstõl. vizesre viszont figyelni kell, mert elég könnyen fel lehet fõzni ha városban csutkagáz és satufék kombinációjával jár az ember.
szóval a lényeg: hosszú minarelli és piaggio blokkos robogókat nézz. kerüld a befecskendezõs rendszereket (javítása egy vagyonba kerül és megfizeted az árát a megspórolt benzinnel, mivel kevesebbet eszik a karburátoros változattól) illetve a peugeot és a morini blokkos robogót.

ha kiszemeltél valamit akkor linkeld be és tudok segíteni.

miért nem ajánlod a 4 ütemût? 2-300 körül gondoltam.

Cooler Master Elite 430 with 3 Cooler Master Sickleflow 120, Gigabyte GA-770T-D3L, AMD Phenom II X4 965 BE(3,4 Ghz), Nvidia GTS 450 1Gb, Kingmax 6Gb DDR3 1333 Mhz Western Digital WD5000-AADS 500Gb

Krisztiam
nekem aprilia sr 50 van, nincs vele semmi gond pedig használtan vettem

Asus P8Z77-V, Intel Core i7-3770 3.40 Ghz, Corsair 32GB DDR3, ASUS RTX 2070 SUPER 8GB, WD 1000 GB 7200Rpm, Samsung 860 EVO 500GB SSD, Cooler Master Hyper 212 Evo, Corsair HX 650W, HAF 912 Plus

DJ RX7
4 ütemût nem ajánlok. 2 ütemû olasz inkább. írhatnál egy keretet és akkor tudnék segíteni.

Sziasztok. A segítségeteket szeretném kérni. Elhatároztam, hogy veszek egy robogót. De nem értek hozzájuk. Minden segítség jól jönne. Még gondolkozom a dolgokon, de most ott tartok, hogy 4 ütemût akarok, és használtan akarom venni, mert újonnan drágák. Mit tudnátok ajánlani, hogy milyen robogót nézzek? Használtan megéri-e megvenni, stb.. Válaszokat elõre is köszönöm! :)

Cooler Master Elite 430 with 3 Cooler Master Sickleflow 120, Gigabyte GA-770T-D3L, AMD Phenom II X4 965 BE(3,4 Ghz), Nvidia GTS 450 1Gb, Kingmax 6Gb DDR3 1333 Mhz Western Digital WD5000-AADS 500Gb

Rendben, köszönöm, az ötvenest lõttem be én is "jó" árnak.
Sajna fogalmam sincs mi van benne, csak a szerelõm szavaira emlékszem féligmeddig :)
További szép napot!
DJ RX7
de még lehet annyit sem. ha valóban tuning cuccok vannak benne akkor talán de ez így ha gyári és generálozni kell akkor keveset ér nagyon.

DJ RX7
ez kb így 50-60k-t ér. meglehetõsen szétesõ állapotban van szegény.

zotya10002
Okés köszönöm válaszod!
ÜDv

(Bf3 & Bfc2): ZotyAdry/GFace: zotya10001 ︻┳═一 // Dirt 3-és 2 LIVE: Medox771121//

Sziasztok!
Egy kérdésem lenne felétek. Van egy Malaguti F15 robogóm, volt vele egy elég szép esésem évekkel ezelõtt, azóta a garázsban pihent. Anno kicseréltettem ~40.000 forintért a teljes váltást, akkor azt mondta a szerelõ hogy még egy negyvenest ráköltök (dugó, fõtengely, blabla) akkor "új" lesz az egész blokk. Amúgy annyi volt vele a gond még mikor használtam, hogy 0- ~20km/h sebességig nem volt ereje, húsznál kezdett el húzni :))
Állítólag az egész blokk tuningolt (még az elõzõ tulajdonos által), yasuni kipufogóval, elõl-hátul tárcsafék stb.
Sajnos nem nagyon értek ezekhez, és idõközben a kedvem is elment hogy foglalkozzak ezzel a motorral, így eladásra kínálnám, de nem igazán tudom mi lehet a reális ár érte. Remélem pár szóval, gondolattal hozzá tudtok járulni a jobban informáltságomhoz :)
elõre is ezer köszönet!
Üdv!

DJ RX7
próbálj keresni peugeot 50-es blokkot más blokk belevarázsolása (piaggio, minarelli) nem kis meló. facebook-on van sok robogós csoport ott próbálj szerencsét.

DJ RX7
100% szintetikus olaj legyen. a gyári olajozás jó ez nem szocigép, hogy kelljen keverni hozzá az olajat pluszba a nagyobb henger miatt.

Van egy Speedfight 1-esem. 100ccm léghûtéses. Szeretném valahogyan átalakítani 50-esre. Na persze ahhoz valami csoda kellene, hogy egy 50-es hengert rá lehessen tenni, meg a fõtengelyt is rövidebb löletûre cserélni. Az a gond, hogy 50-es blokkot alig találni hozzá. Ha mégis van, akkor az összes cucc hiányzik róla, ami nem csereszabatos a 100-assal (henger+dugó+hengerfej és kihajtás). Ha mindent össze akarnék pakolni, annyiból kb. egy teljesen üzemképes komplett robogót lehetne venni.

Viszont én megszerettem ezt a csodát ráadásul annyi anyagi háttérrel nem rendelkezem, hogy másik robogót tudjak venni. Ezt meg elég nehéz lenne normális áron eladni.
Valahol írták, hogy más blokkot tettek bele. Mármint más gyártmányút, de nem emlékszem, milyet. Én ebben is benne lennék, mert kissé kiszélesítené a választékot. De nem tudom, milyen vonalon induljak el.

Tudnátok tippeket adni, hogyan lehetne megoldani a problémát?

Valamikor még élveztem volna a dolgot meg a sebességet, de az az idõ elmúlt és bár most sem megy 70-nél többet, ez a rendõrt nem fogja nagyon érdekelni, amikor berendel KPM-re

zotya10002
Sziasztok!

Gilera runner 70ccm-is robogómba milyen olajat érdemes használni?

Ha esetleg nem bíznék meg az automata olajozásba és úgy döntenék,hogy az üzemanyaghoz kevernék olajat,akkor mennyit rakjak 1 literhez?

Választ elõre is köszönöm!

(Bf3 & Bfc2): ZotyAdry/GFace: zotya10001 ︻┳═一 // Dirt 3-és 2 LIVE: Medox771121//

vixo
Nem tudja vki,hogy motor és alvázszám hol található Honda sfx 50 robogónál?

vixo
Sziasztok! Még visszatérve a helyzetjelzõs dologhoz,ha lehúzom a feszültségszabályzóról a vezetékeket,akkor miket kell mérnem,milyen ellenállást? Esetleg van ehhez vkinek vmi könnyítés,rajz,stb? Elõre is Köszönöm a segítséget!

Hali! Van egy gilera ice 70ccm-is robogóm. Ha van bárkinek bármilyen alkatrésze hozzá kérem irjon nekem. elsõdlegesen egy komplett hátsó lápára lenne szükségem akár gyári vagy ledes. köszi
Ádám
vixo
Köszönet!!! <#worship>

pszihopata
igen,kell egy új fesszabályzó

nem drága

a magyarok úgy tanulnak meg repülni hogy el akarnak esni és nem sikerül

vixo
Sziasztok!

Errõl az alkatrészrõl tud vki vmi információt adni nekem:

Honda SFX 50 robogómnak a helyzetjelzõ lámpái nem égnek elõl és hátul sem,emiatt az alkatrész miatt,ugyanis nem jut el az áram oda ahova kell,elnyeli vagy mi,egy másik megoldással mûködik a világítás,de azzal az a baj,h egy kettõre leszívná az akksit,ennek a cuccnak a kicserélése megoldhatja a problémám? Elõre is köszi a segítséget!

pajti

:P

JaSoN HuNTeR
üdv. 12v 3AH-s zselés aksi van az aprilia SR 50 robogomba de nem inditja be az öninditoval a motort... Milyen erõsségû aksi kell bele hogy az öndititot meghajtsa?

Asrock B760M Pro RS | i5 14600KF| 32GB 6000Mhz| RTX 5070 12GB | Razer Deathadder v2 | Alienware aw2725dm | PS5 | LG 4K TV HDMI 2.0

JaSoN HuNTeR
2,5

Asrock B760M Pro RS | i5 14600KF| 32GB 6000Mhz| RTX 5070 12GB | Razer Deathadder v2 | Alienware aw2725dm | PS5 | LG 4K TV HDMI 2.0

Üdv! Van egy 1983-as puch Lido-m szeretném felújítani és annyi gondom lenne vele ,hogy a motorja megy de ha elindulok vele 1-2km után megáll. Ha várok vele 5-10 percet elindul mintha semmi nem történt volna. Valami dugulásra tudok gondolni csak nem tudom merre keressem már mindent kipucoltam amit elértem.De tutira elfogy a nafta mert húz rendesen aztán elkezd fulladozni nagy gáznál és szép fokozatosan leáll.Tippek? Elõre is köszönöm ha érkezik valami.

Krisztiam
sziasztok
van egy aprilia sr-50-em és azt szeretném kérdezni, hogy mennyi a megfelelõ keréknyomás a kerékbe? elõl meg hátul?

Asus P8Z77-V, Intel Core i7-3770 3.40 Ghz, Corsair 32GB DDR3, ASUS RTX 2070 SUPER 8GB, WD 1000 GB 7200Rpm, Samsung 860 EVO 500GB SSD, Cooler Master Hyper 212 Evo, Corsair HX 650W, HAF 912 Plus

Sziasztok.Van egy f12-em ami elég nagy gázzal indul el,de utána jól húz és a végsebességgel sincsen gond, ami 70-80 között van.Mi lehet a gond?Ha görgõ akkor milyen súlyút ajánlotok?A gyári 6,2g,nehezebbet vagy könnyebet rakjak bele? Érdemes e görgõszettet venni amiben többféle súlyú görgõ van,a görgõkkel együtt szoktak-e mást is cserélni amit ilyenkor érdemes? A gyári 6.2g, 6.0-sat vagy 6.5g-sat tegyek bele mert a 6.2-es nem nagyon van.Válaszokat elõre is megköszönöm.
GaBenc
"Léghûtéses robogón villog a vízhõfok jel..."
Hogy is van ez? <#rolleyes>
Egyébként valszeg érintkezési hiba lesz a villogás. Vagy keresd meg a szakadást, vagy kösd ki.

Van 1000 server, miért pont itt kell játszani?

kösd ki :D

Sok csatornánál az a gond, nem tisztitják rendesen, és akkor egyszer csak árad a mocsok !

hello

Malaguti F12 R Phantom Léghûtéses robogón villog a vízhõfok jel, valaki tudja mi rá a megoldás, hogyan lehet kiütni?

köszi.
üdv

tud valaki egy korrekt robogo szervizt ajánlani?
pszihopata
<#miaz>-link

Eladó egy Dell'orto 21es karbi. 1 szezont ment városban.Szívatóval. Irányára 22 000 HUF mailra küldük képet akit érdekel!
Krisztiam
sziasztok
kivettem télire az aksit a motorból, kell tölteni most a télen az aksit?

Falkon
Az elsõ az csak rögzítõ elem! A második a lánc.

Mercedes-Benz: The best or nothing! :) W124 (L) No turbo, no nitro, only BMW POWER! :)

LoSA
Srácok, múlt héten megpróbálták ellopni a motoromat (szerencsére nem sikerült), de a hátsó láncomat leszedték.
Most láncot akarok venni, de max 13-15.000ig!
01
02

Melyiket a jobb, vagy milyet tudnátok ajánlani? Köszi

zotya10002
Okés! Kipróbálom!

Köszi a választ!

(Bf3 & Bfc2): ZotyAdry/GFace: zotya10001 &#65083;&#9523;&#9552;&#19968; // Dirt 3-és 2 LIVE: Medox771121//

DJ RX7
felemelitek ketten a motort az elejétõl és úgy tartjátok fél, 1 percig.

DJ RX7
légteleníteni kellene

zotya10002
Sziasztok!

Gilera Runner 70 köbös robogóm van.Új fõtengely,csapágyak,új dugó,tömítések,vízpumpa szinte minden ki lett cserélve!

10 km után a kiegyenlítõ tartály kupakjánál kicsit nyomja a hûtõvizet!

Mi lehet a gondja?

Üdv

(Bf3 & Bfc2): ZotyAdry/GFace: zotya10001 &#65083;&#9523;&#9552;&#19968; // Dirt 3-és 2 LIVE: Medox771121//

pszihopata
berohadt vagy szakadt a síbermembrán/fedél alatt/ v. eldgult a fõfúvóka

Sziasztok!
Evvel a problémával küzdök:
http://www.youtube.com/watch?v=fGlvmXk0eu4&feature=youtu.be

Alapjáraton szépen ketyeg a gép, de ahogy húzok neki egy kis gázt már fullad.. Ez mitõl lehet?
(Az alapjárat csak a videó miatt ilyen magas)
Köszi szépen, már utána olvasgattam. Nem túl bonyolult....
pszihopata
felsõholtpont = szelepváltás

Sziasztok! Kicseréltem a szelepszár szimeringeket, mert fogyott az olaj a gépbõl. Most, hogy raknám össze látom, hogy lekopott a jelölésem. Jelölés nélkül hogy lehet összerakni a vezérlést?
Kymco Movie XL 150-rõl van szó. (2 szelepes)
Köszi!
Zsolti9014
szerintem valamelyik szülõjével is alá kellene íratni, de nem vagyok benne biztos. de pl. a felsõoktatási jelentkezési lapot is alá kell kanyarintani a szülõnek, ha a gyerek nem töltötte be a 18-at.

Hajrá Magyarország!