Robogók!!:)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
:3
nekem pl. már volt felfõve a vizem, de nem lett a hengerrel semmi probléma.
szóval kerülni kell a nagy forgalmat vagy ha ilyenben közlekedünk akkor a csutkagázt hanyagolni kell fõleg nyáron nagy melegben, de írom még egyszer a levegõs hengernél annyira nem probléma mivel oda nem kell légáramlat ami hûtõ a radiátort.
az olasz blokkos robogót nézz magadnak. ezek vannak: piaggio blokk, ebbõl van vizes illetve levegõs is valamint van minarelli rövid ez állóhengeres illetve hosszú amit általában nagytetsû robogókba raknak: álló levegõs, fekvõ levegõs, fekvõ vizes.
ezek a blokkok ha jó állapotban vannak akkor simán el kell érjék a 80 km/h sebességet. amiket tudok ajánlani: yamaha aerox, malaguti f12, f15 aprilia sr sorozat - ezekbõl kerülni kell a di-tech befecskendezõs morini blokkokat - gilera runner illetve még a peugeot blokk sem a legjobb. azért ajánlom ezeket, mert ezek a legnépszerûbb robogók. szóval alkatrész van hozzájuk bõségesen ha szükség an valamire.
yamaha aerox 200000-tól van jó állapotú de ezekben fekvõ vizes minarelli blokk van. ugyan ez a blokk megtalálható az f12-ben f15-ben - ezek már vannak 130-tól egészen jó állapotban - és az old sr-ben valamint a factory sr-ben ezeket 100000-tõl meg lehet kapni. a legújabb sr-eket már piaggio illetve morini blokkal szerelték ez kb. egy árban van az aerox-al. gilera runner tudtommal csak vizes piaggio blokkal van szerelve. ez is kb. 130-tól van.
igazából nem igen van különbség a 2 blokk között. valaki erre, valaki arra esküszik. sajnos én a piaggio blokkot nem ismerem, mivel eddig csak minarelli-t szereltem.
a vizes blokk kb 10%-al jobb teljesítményben a levegõstõl. vizesre viszont figyelni kell, mert elég könnyen fel lehet fõzni ha városban csutkagáz és satufék kombinációjával jár az ember.
szóval a lényeg: hosszú minarelli és piaggio blokkos robogókat nézz. kerüld a befecskendezõs rendszereket (javítása egy vagyonba kerül és megfizeted az árát a megspórolt benzinnel, mivel kevesebbet eszik a karburátoros változattól) illetve a peugeot és a morini blokkos robogót.
ha kiszemeltél valamit akkor linkeld be és tudok segíteni.
Cooler Master Elite 430 with 3 Cooler Master Sickleflow 120, Gigabyte GA-770T-D3L, AMD Phenom II X4 965 BE(3,4 Ghz), Nvidia GTS 450 1Gb, Kingmax 6Gb DDR3 1333 Mhz Western Digital WD5000-AADS 500Gb
Asus P8Z77-V, Intel Core i7-3770 3.40 Ghz, Corsair 32GB DDR3, ASUS RTX 2070 SUPER 8GB, WD 1000 GB 7200Rpm, Samsung 860 EVO 500GB SSD, Cooler Master Hyper 212 Evo, Corsair HX 650W, HAF 912 Plus
Cooler Master Elite 430 with 3 Cooler Master Sickleflow 120, Gigabyte GA-770T-D3L, AMD Phenom II X4 965 BE(3,4 Ghz), Nvidia GTS 450 1Gb, Kingmax 6Gb DDR3 1333 Mhz Western Digital WD5000-AADS 500Gb
Sajna fogalmam sincs mi van benne, csak a szerelõm szavaira emlékszem féligmeddig :)
További szép napot!
ÜDv
(Bf3 & Bfc2): ZotyAdry/GFace: zotya10001 ︻┳═一 // Dirt 3-és 2 LIVE: Medox771121//
Egy kérdésem lenne felétek. Van egy Malaguti F15 robogóm, volt vele egy elég szép esésem évekkel ezelõtt, azóta a garázsban pihent. Anno kicseréltettem ~40.000 forintért a teljes váltást, akkor azt mondta a szerelõ hogy még egy negyvenest ráköltök (dugó, fõtengely, blabla) akkor "új" lesz az egész blokk. Amúgy annyi volt vele a gond még mikor használtam, hogy 0- ~20km/h sebességig nem volt ereje, húsznál kezdett el húzni :))
Állítólag az egész blokk tuningolt (még az elõzõ tulajdonos által), yasuni kipufogóval, elõl-hátul tárcsafék stb.
Sajnos nem nagyon értek ezekhez, és idõközben a kedvem is elment hogy foglalkozzak ezzel a motorral, így eladásra kínálnám, de nem igazán tudom mi lehet a reális ár érte. Remélem pár szóval, gondolattal hozzá tudtok járulni a jobban informáltságomhoz :)
elõre is ezer köszönet!
Üdv!

Viszont én megszerettem ezt a csodát ráadásul annyi anyagi háttérrel nem rendelkezem, hogy másik robogót tudjak venni. Ezt meg elég nehéz lenne normális áron eladni.
Valahol írták, hogy más blokkot tettek bele. Mármint más gyártmányút, de nem emlékszem, milyet. Én ebben is benne lennék, mert kissé kiszélesítené a választékot. De nem tudom, milyen vonalon induljak el.
Tudnátok tippeket adni, hogyan lehetne megoldani a problémát?
Valamikor még élveztem volna a dolgot meg a sebességet, de az az idõ elmúlt és bár most sem megy 70-nél többet, ez a rendõrt nem fogja nagyon érdekelni, amikor berendel KPM-re
Gilera runner 70ccm-is robogómba milyen olajat érdemes használni?
Ha esetleg nem bíznék meg az automata olajozásba és úgy döntenék,hogy az üzemanyaghoz kevernék olajat,akkor mennyit rakjak 1 literhez?
Választ elõre is köszönöm!
(Bf3 & Bfc2): ZotyAdry/GFace: zotya10001 ︻┳═一 // Dirt 3-és 2 LIVE: Medox771121//
Ádám
a magyarok úgy tanulnak meg repülni hogy el akarnak esni és nem sikerül
Errõl az alkatrészrõl tud vki vmi információt adni nekem:
Honda SFX 50 robogómnak a helyzetjelzõ lámpái nem égnek elõl és hátul sem,emiatt az alkatrész miatt,ugyanis nem jut el az áram oda ahova kell,elnyeli vagy mi,egy másik megoldással mûködik a világítás,de azzal az a baj,h egy kettõre leszívná az akksit,ennek a cuccnak a kicserélése megoldhatja a problémám? Elõre is köszi a segítséget!
Asrock B760M Pro RS | i5 14600KF| 32GB 6000Mhz| RTX 5070 12GB | Razer Deathadder v2 | Alienware aw2725dm | PS5 | LG 4K TV HDMI 2.0
Asrock B760M Pro RS | i5 14600KF| 32GB 6000Mhz| RTX 5070 12GB | Razer Deathadder v2 | Alienware aw2725dm | PS5 | LG 4K TV HDMI 2.0
van egy aprilia sr-50-em és azt szeretném kérdezni, hogy mennyi a megfelelõ keréknyomás a kerékbe? elõl meg hátul?
Asus P8Z77-V, Intel Core i7-3770 3.40 Ghz, Corsair 32GB DDR3, ASUS RTX 2070 SUPER 8GB, WD 1000 GB 7200Rpm, Samsung 860 EVO 500GB SSD, Cooler Master Hyper 212 Evo, Corsair HX 650W, HAF 912 Plus
Hogy is van ez? <#rolleyes>#rolleyes>
Egyébként valszeg érintkezési hiba lesz a villogás. Vagy keresd meg a szakadást, vagy kösd ki.
Van 1000 server, miért pont itt kell játszani?
Sok csatornánál az a gond, nem tisztitják rendesen, és akkor egyszer csak árad a mocsok !
Malaguti F12 R Phantom Léghûtéses robogón villog a vízhõfok jel, valaki tudja mi rá a megoldás, hogyan lehet kiütni?
köszi.
tud valaki egy korrekt robogo szervizt ajánlani?
kivettem télire az aksit a motorból, kell tölteni most a télen az aksit?
Mercedes-Benz: The best or nothing! :) W124 (L) No turbo, no nitro, only BMW POWER! :)
Köszi a választ!
Gilera Runner 70 köbös robogóm van.Új fõtengely,csapágyak,új dugó,tömítések,vízpumpa szinte minden ki lett cserélve!
10 km után a kiegyenlítõ tartály kupakjánál kicsit nyomja a hûtõvizet!
Mi lehet a gondja?
Üdv
Evvel a problémával küzdök:
http://www.youtube.com/watch?v=fGlvmXk0eu4&feature=youtu.be
Alapjáraton szépen ketyeg a gép, de ahogy húzok neki egy kis gázt már fullad.. Ez mitõl lehet?
(Az alapjárat csak a videó miatt ilyen magas)
Kymco Movie XL 150-rõl van szó. (2 szelepes)
Köszi!
Hajrá Magyarország!