1411386313.png
  • Lobsterman
    Helló!
    Tegnap délután a Witcher 3 megölte a videokártyám(MSI 6870 Hawk), zöld csíkok meg minden ilyesmi. :D
    Már egy fél éve tervezem, hogy veszek új kártyát, de gondoltam megvárom a 3xx szériát az AMD-től. Hát ez most nem fog összejönni.
    Kinéztem magamnak egy kártyát:
    https://www.pcx.hu//termek/sapphire-vapor-x-r9-280x-3gb-ddr5-11221-12-40g-videok-rtya-049237
    Elég jókat írnak róla, 80-ért meg is lenne(max ennyit akartam költeni), de nem tudom érdemes e megvennem. Egy pár éve annyira nem követem a videokártya piacot, szóval nem nagyon vagyok képben, hogy mennyire jó ez a széria az Nvidia 9xx-hez képest.
    Második problémám hogy a gépem már jó 3 éves. Szerintem elég korrekt, de elég e ehhez a kártyához: i5 2500k proci, Corsair cx600 táp. Proci elég e kihajtani, táp elég e(375W a kártya, plusz 75W a proci, és SSD+HDD, DVD, 2 venti). Összeszámolva jól néz ki, de nem tudom mennyire közelíti a táp valójában a 600W-ot(80+-os állítólag, de az még mindig csak 480W+).
    Ötletek, javaslatok a jövőre nézve? Nagyjából 2-3 évente frissítem a gépem, nagyjából annyit kéne bírnia. Nem feltétlenül mindent maxon, 4k-ban, 120 fps-el, de ésszerű keretek között szeretném élvezni az újabb játékokat is.
    Előre is kösz!