Victoria: An Empire Under The Sun
  • hollófernyiges
    #80
    akkor pár tipp kezdésnek.
    -mint a többi Paradox-játékban is, az országválasztás afféle nehézségi szint. Kezdetnek talán a svédeket javaslom, esetleg Belgiumot/Hollandiát. Lényeg hogy ne legyen túl nagy, mert ebben a játékban sok a mikromenedzsment.
    -amint elkezded a játékot, hagyd egy napig, aztán állítsd le és nézd meg mid van. Nézd meg milyen gyáraid vannak és kell-e a világpiacon vásárolni hozzá nyersanyagot. Vásárolni úgy kell, hogy a trade gombnál az adott terméknél beállítod a mennyiséget meg hogy buy, és utána automatikusan vesz annyit hogy feltöltse a készletet. Ha lehet kapni éppen.
    -állítsd be a költségvetést. Az elején valószínűleg szükséges lesz az adókat felhúzni 50%-ra (feljebb ne mert a középosztály hanyatlani fog :) Ha lehet a gazdagok adóját 0%ra tedd, ez igazságtalan, de így lesz a kapitalistáknak pénzük új gyárak meg vasutak építésére. A közoktatást (education) tedd maxra és hagyd is ott amíg államcsőd nem fenyeget. Ahány %on tartod annyi %kal fejlesztesz technológiát. A köv csúszka a közbiztonság, ez elég ha 50%on van, szükség esetén lejjebb húzható egy időre de 0 ne legyen. Szociális beruházásokra most még ne költs, a defense-t is lehúzhatod amíg nem háborúzol (ettől függ hogy milyen gyorsan tudod pótolni a seregek veszteségeit)
    A hadsereg fenntartása kb 50%on legyen a flotta 0%.
    Az utolsó csúszka a vámok mértéke, ez legyen maxon. Ha minden jól megy, akkor a költségvetés pozitív lesz :)
    -mit lehet csinálni a játékban?
    technológiai fejlődést. Öt ágazatból választhatsz, a fejlesztés minimum egy év, átlag 10 research pointot kell összehozni ezalatt. RP-t a gyárakban dolgozó clerkek termelnek (meg a papok is a darwinizmus kifejlesztéséig), vagyis minél több a gyárad, annál jobb a tudományod.
    iparosítást. Otthon inkább gyárakban dolgozzon a nép, a nyersanyagokat majd termelik a gyarmatok. Csak akkor tudsz te építeni gyárat ha planned economy vagy state capitalism-ot támogató párt van kormányon. Szükség esetén nevezz ki egyet. Egyébként a kapitalisták építenek gyárat a spórolt pénzükből.
    gyarmatosítani. 3 technológia (medicine, machine guns meg imperialsm-valami) kell majd hogy rosszabb létfeltételű területet is gyarmatosítani tudj.
    háborúzni, ez nem újdonság. A rendszer hasonló a HoI-hoz csak egyszerűbb.
    Na, end of wall of text.