Victoria: An Empire Under The Sun
  • hollófernyiges
    #109
    A Grand Campaignban nincsen még Olaszország, Piemont van amivel meg lehet csinálni az olasz egyesítést.
    Nagyjából három ország van amiből civilizáltat lehet csinálni. Perzsia 1836-ban (vagy 39?) meg 1848-ban kap két eventet amire mindkét alkalommal a reformálást kell választani és akkor civilizált lesz, csak épp +3 militancyt kap minden pop mindkét alkalommal. Be kell tárazni rendfenntartókból. A japánoknál egy elég bonyolult eventlánc van ami azt hiszem részben az amerikaiaktól is függ. 1x próbáltam és valahol vagy elrontottam vagy bejött az 5% amivel nem sül ki az amerikai event.
    A harmadik Kína amelyik meg tudja csinálni izomból, event nélkül. 100 presztizs, 75 industry meg 25 military kell hozzá. Kb a következőket kell tenni: meg kell szerezni az oroszoktól (vagy bárkitől) azt a military techt amivel tudsz már lovasságot csinálni, nekiállsz lovasokat képezni orrvérzésig. Egy bennszülött lovas 0.1 military pont, neked meg kell vagy 15 még, szóval legalább 150et. Bár végül is a fele lehet gyalogság is, az olcsóbb. Annektállásokból szerzel sok presztizst és építesz üveggyárat meg szeszfőzdét rengeteget hogy meglegyen az ipari háttér is. Mindez kb 10-15 év közben lesz egy háború az angolokkal, ha van sok-sok lovasod akkor nem gond egy white peace-t kicsikarni (ha ügyes vagy Indiát is meg lehet szállni de nem kötelező).
    Ha pedig megvan a civilizált státusz, gazdaságilag egyszerűen lemosod a Nyugatot mert nem tudsz elég gyorsan gyárat építeni hogy foglalkoztasd a növekvő lakosságot.