-
Na ma végeztem én is a sorozattal. 11 hónap alatt sikerült ledarálnom.
Az első 6 évad szerintem nagyon jó volt. A 7. is de ott már azért érezhető volt egy kis színvonal csökkenés. A 8. évad még elment egynek, de a 9. már nem tetszett. Az már olyan volt mintha nem is az X-Akták lett volna, ha nem egy másik sorozat. Scully teljesen háttérbe szorult, sokszor totál feleslegesen szerepelt. Mulder, Lone Gunmen, Krycek és a Smoking Man meg sehol nem volt, és a főszálból is csak a szuperkatonákról tudtunk meg valamit, de azért a vége az kárpótolt, jó volt látni, hogy visszatért mindenki. Így kéne minden sorozatot lezárni. Bár pár dolog nem tiszta. Mi lett az X-Aktákkal? Doggettel és Reyessel? Gondolom az előbbire kapunk választ a filmben. Bár sajnos az tudom, hogy az nem főszálhoz kapcsolódik, és gyakorlatilag mindenhol lehúzták, szóval sokat nem várok a filmtől.
Doggett karaktere amúgy tényleg elég idegesítő volt, de a végére már kezdett belejönni, és végre valamennyire felnyílt a szeme, bár Mulder közelébe nem ért. Reyes karaktere szerintem rendben volt, vele nem volt semmi bajom.
Összeségében nagyon jó sorozat volt, nem hiába tartják nagy klasszikusnak. Nagyon egyedi sorozat volt, tele zseniális karakterekkel, és sztorikkal. A maga korában viszont sokkal nagyobbat ütött volna. Több rész is mai szemmel már kicsit gatyinak tűnt.
Jó kis nosztalgia és időutazás volt a sorozat. Az első 7. évadból van jó pár újranézős rész.
Ja és a 9. évad 15. részét ami a Lone Gunmenről szól, nem néztem meg, mert olvastam az a Lone Gunmen sorozat lezárása, de azt sajnos sikerült megtudnom, hogy mi lett velük.:\ Olvastam a blogodon stargatelost, hogy Te megnézted.:D
Ma este még megnézem a filmet, aztán elkezdem a The Lone Gunment. Utána pedig jöhet Chris Carter másik sorozata a Millenium. Ami amúgy kapott egy külön részt a 7. évadban. A zombis rész, valaki emlékszik?:D
THE TRUTH IS OUT THERE!