• mrzool
    "Kétségkívül kevesebb vírus iródik Linuxra, mint Windowsra"

Ez így van. Senki sem tagadja. Másrészt vedd figyelembe, hogy a Linuxot egyelőre NAGYON kevesen használják, ergo nem célközönség. Képzeld magad a vírusíró helyébe: ha vindózos férget ír, alapból számolhat több százezer áldozattal. Linux esetén néhány ezer... Ez nem akkora 'dicsőség'. A témában lásd az alábbi írásokat:

Spam-vírusok, férgek és a még rosszabb dolgok
    Miért írnak az emberek vírusokat?

"aránylag kevesebb negatív hírt hallok Linuxról mint Windowsról."

Erre még visszatérek.

"Mint ahogy ANNYISZOR leírtam, engem a következő okok vezérelnek a Linux felé:
    - támogatás"

Szerinted melyik oprendszernél NINCS támogatás? Én pl. már használtam az MS-Supportot. De ugyanúgy megvannak az MS-related _ingyenes_ levlisták, newsgroupuk is. Remélem ezzel nem mondok újat...

"- saját barkácsolási lehetőség"

Éltél már vele?

"- Élvezetesebb használni, s nem tapasztalok annyi fagyást se programoknál, még egy régi 486-os gép esetén sem..."

Nálam nem fagy sem a vindóz, sem a linux. Érdekes...

"- Nem akar senki meggyőzni, hogy nekem a Linux KELL, egyetlen, az csak a jogtiszta, ilyen hiper-szuper..."

Itt térnék vissza arra, amit jeleztem... Szóval szerinted nem akarnak meggyőzni? Én mást sem látok, mint hogy a linuxosok agresszívan próbálják terjeszteni az igét, mindenkit rá akarnak beszélni a kedvenc rendszerükre. Ha valaki szakmai fórumban segítséget kér, biztos jön egy nagyokos, aki kitalálja, hogy pl. az MS-SQL szar, tegyen fel helyette mysql-t, mert az ingyenes... (Aki ért az RDMBS-ekhez, az most vágja, hogy két lapon említeni a kettőt hülyeség, teljes inkompetenciára vall).

Ez nem kitaláció, gyertek el pl. a prog.hu fórumára, ahol bármikor megtalálhatóak ezek a 'kedves' hittérítők.

Hogy nem hallasz linuxos bugokról? Nem verik nagy dobra... De nézz meg egy szakmai portált. Kijön egy vindóz-bug, utána egyből fröcsögnek az emberek, hogy MS így, MS úgy, használjatok mást, etc... Linuxos hibáknál miért nem olvas ilyet az ember? Mert kulturáltabb az MS-közösség...?

"Megkérek mindekit, mielött letámad, ne gondoljon oda olyan gondolatokat írásomba ami nincs is ott. Én soha nem írtam, hogy egyenes út vezet az OpenOffice felé a MS Officetól, én csak leírtam, hogy az az alternatív lehetőség..."

Ezt írtad:

"Linuxos megfelelője szinte minden programnak van Linux alatt is, s majdnem mindegyik ingyen...

Office => OpenOffice"

Kérdés?