• SZilaJMaGGoT
    Inkább az alkohollal van probléma magyarországon, nem is tudom beszélhetünk e igazi magyar drogproblémáról. Az alkoholizmus nálunk népbetegség, "az igazi drogosok" igen elenyésző számban vannak csak jelen. Inkább azokból van sok akiknek mind1, csak készen legyenek, ezek az emberek azok akik kommersz italokat és mondjuk mefedronhoz hasonló mérgeket pumpálnak a szervezetükbe. A dohányzás inkább pótcselekvésként jelenik meg a fiatalok életében mintsem menőfaktor növelő elemként. Ezt azért mondom, mert annyira általános dolog a dohányzás, h inkább leszarják már manapság, csak mivel nem sportolnak, passzív életet élnek és unalmukba nem tudnak magukkal mit kezdeni így pótcselekvésekből áll az életük. A találkozók kocsmákban, de legalábbis valami italozás közben zajlanak, mivel senkinek nincs kedve csak úgy ki jönni sétálni és beszélgetni. Ezt én mondjuk az msn és társainak is betudnám. Szóval arra akarok én kilyukadni, hogy nem ilyen egyszerű ez, hogy a drog rossz "okés"? Nagyon sok a befolyásoló tényező és szerintem a tiltás helyett inkább meg kellene tanítani az embereknek kezelni ezeket a dolgokat. Pl amerikába sok drog ambulancia oldalán "guide"-ot kapsz a heroin megfelelő fogyasztásáról, hogy nehogy kicsináld magad. És ha nem azt látod, hogy ne csináld mert rossz, hanem azt, hogy milyen kibaszott körülményes és milyen sok a rizikó faktor, akkor inkább elgondolkodsz, hogy megéri e. Persze ezt emberre válogatja, de mivel 100%-ban úgysem lehet elszigetelni az embereket ezektől a dolgoktól, így jobb inkább tanítani őket sem mint tiltani. A füvet a bűnözéssel azonosítja a legtöbb ember, viszont a társadalom teszi azzá. Ha megvenném a cba-ba annyiért mint egy csomag dohányt és elszívnám otthon nyugiba, sztem azzal semmi gondot nem okoznék. Nem mintha így okoznék bárkinek is gondot, mert részegen csinálok csak hülyeségeket, betépve reálisan gondolkodok, nem befolyásolja az itélőképességem, csak ellazít. Rengeteg dolgot tudnék még írni, de valszeg csak önmagamat ismételném. Sztem olvasgass daath.hu-n is.