• Rincewind
    #42
    Aki azt hiszi, hogy Amerikában (és egyáltalán Nyugaton) is ugyanúgy warezolnak az emberek, annak igaza van, de! Ellentétben a hazai helyzettel ott azért fogynak is a software-ek. Csakhogy közel nem az a helyzet van ott, mint itt. Nemrégiben volt szerencsém kilátogatni az USA-ba és ott bevásárolni néhány cuccot. Nem mondok szerintem semmi extra dolgot, ha elmondom, hogy kint 1-2 hónap után a játékok már negyed annyiba kerülnek, nem úgy, mint itthon. Konkrét példa: V-rally 3, GBA játék, itthon 15k forint én kint 15 dollárért vettem. Ki lehet számolni a különbséget. Az is igaz, hogy itthon nem keresnek annyit az emberek. Ez a két dolog pedig igen szerencsétlen párosítás!
    Éppen ezért írtam is, hogy nekem nincs bajom azzal, aki szerényebb anyagi lehetőségei miatt kénytelen a warezhez nyúlni, neki egyszerűen nincs más lehetősége!
    azzal sincs különösebb bajom, ha valaki használja, mert mondjuk ott próbálja ki először a programokat, hogy érdemes-e rá egyáltalán odafigyelni. Teszem ezt én is többeközt.
    De az olyat továbbra is primitívnek tartom (nem az embert, hanem a hozzáállást), akinek lenne lehetősége néha megvenni olyat, ami tényleg megérdemli, de nem teszi, mert jobban érzi magát, ha ellophatja.
    Jönnek ilyen elcseszett szentbeszédekkel, hogy jaj a magyar helyzet így, meg úgy, olyan alpári stílusban, hogy az ember azt is megkérdőjelezi nevelte-e egyáltalán valaki. Közben meg ott dübörög az asztal alatt a legújabb PC, miközben hírdeti a warez igét. Rengeteg ilyen szaladgál a neten, és én az ilyet nem tudom elfogadni. Kész ez a véleményem, lehet vele nem egyetérteni, de vitatkozni erről tovább szvsz felesleges. Mindenki csinálja azt, amit jónak lát...