Na errol csak annyit, hogy vicc, amit csinalnak a egyes kiadok...
Telen megvettem 4000-ert az Arabian Nights cimu -amugy kb 2 eves- progit, mert anno jatszottam egy demoval, es akkor bejott a dolog...
Igen am, csak azt felejtettek el mondani, hogy P4-en nem megy a cucc. Eloszor XP-vel probaltam, aztan w98-cal (mielott megkerdezne barki is, mindketto legalis... :-), de egyikkel sem volt hajlando menni. A boltban kiprobaltak, ment... Nem csereltek vissza (masik jatekra sem!), mondvan, hogy ok nem tehetnek rola, nekik megy, vegyek "normalis gepet"...
Kezikonyv szerint a kiado is abban az esetben vallal garanciat, ha ok tehetne arrol, hogy nem megy nalam a program (magyaran szar CD-re nyomtak a cuccot).
Ennyit arrol a hires techniakai supportrol, ami az eredeti software melle allitolag jar.
Amugy pedig az mar az egesz csucsa, amikor megvesz az ember 10-15e-ert egy programot, ami olyan szinten tele van buggal, hogy hihetetlen. A Diablo 2 is ilyen volt, egy havernal valami alaplapi suxx videokartyaval frankon ment egy 233-ason (anno sokeve, nem keretik rohogni!), nalam meg egy valamivel erosebb gepen (266... :-), Voodoo 3-mal nem volt hajlando elindulni. Tech support valasza: huzzam le az uj drivert a kartyamhoz... Megtortent... Azzal sem ment... Anyazas, stb, majd hetek mulva kijott a patch, ami ezt a bugot kijavitotta...
Masik: Adva van egy progi, dobozan a minimumkonfig, pl P3-700, 64 megas VGA, 128 mega RAM, DX-es hangkartya. Nagyboszen megveszed, hazaviszed, kibontod, nem megy... Mi a...? Elolvasod a kezikonyvet, Troubleshooting, semmi... Korbenezel, hogy milyen file-ok vannak a CD-n, talalsz egy readme.txt-et, aminek valahol a kozepen talalsz egy utalast arra, hogy ha, xxx hangkartyad van, akkor lefagy a program, nem tudni miert, tiltsd le a hangkartyat... Persze nekem pont olyanod van, igy elvezheted a jatekot hang nelkul... Es ha ezt tudjak, akkor miert nem irjak ra a dobozra?
Szoval en mindenkeppen elobb letoltom, es ha egy honapnal tovabb lekot a cucc, es mukodik rendesen, akkor veszem meg, de ugyelve arra, hogy 15e-ert...