• Rincewind
    #14
    Érdekes dolog ez a warez. Szerény véleményem szerint több dologra is visszavezethető.
    1. A szokásos hazai, abszlút primitív hozzáállás, miszerint: "Minek vegyem meg, ha le is tudom tölteni?". Az ilyen embereket mindig is lenéztem... :P
    2. Árak. Rengeteg játéknál a hazai magasab ár, nemhogy több, de sokszor egyenesen a többszöröse, mint amennyiért nyugaton (főleg Amerikában) vesztegetik. A hazai fizetések mellett nagyon nehéz ezeket megvenni és az, aki azért warezol, mert egyszerűen nem telik neki eredeti software-re, szerintem megérthető.

    megj.: Érdemes online boltokban szétnézni, mert, ha nagyobb tételben vásárolunk (mondjuk haverokkal közösen), akkor jóval olcsóbban kijöhet a dolog, mintha itthon tennénk ugyanezt.

    3. A cikk is említette a kipróbálást. Ha warezolok én is csak azért csinálom, hogy kipróbáljam a játékot. Csak a nagytöbséggel ellentétben, ha nekem igazán tetszik egy játék, akkor azt utána meg is veszem.

    Úgy általánosságban a warezról:
    Nincs vele semmi gond, amíg a felhasználó törekszik arra, hogy korrekt maradjon a készítőkkel szemben. Úgyértem a mai világban annyi szemetet adnak ki, hogyha nagynéha befut egy igazán jó játék, akkor én úgy gondolom, hogy azt igenis meg kell venni! Ezzel is lerójuk a tiszteletet a készítők előtt és, mégha közvetve is, de hasonló jó játékok elkészítésére ösztönözzük őket. Szerintem senkinek nem jelenthet problémát, ha azt az évi 2-3 játékot, ami tényleg maximálisan bejön neki megveszi. És még jól is mutatnak a dobozok a polcon! :)
    A másik, meg, hogy a hazai forgalmazás egyszerűen siralmas! Az itthoni forgalmazók, iszonyú drágák, nagyon szegényes a választékuk (van olyan játék, ami el sem jut Magyarországra), és állandó késésben van. Ezek után ne csodálkozzon senki, ha ilyen nagy itthon a warez, mert nagyban ennek is köszönhető.

    Végszóként ismét csak annyit fűznék hozzá, hogy kell a warez, de azért egy jóérzésű ember megpróbál korrekt maradni és legaláb néha erdeti játékokat vásárolni.