Kezdő jogsi - égések
-
Nekem a forgalomvizsga alakult érdekesen.
Decemberben nyomtam a vezetést, kicsit latyakos volt az idő, nem volt nagyon hideg, szóval fagyás, csúszásveszély nem állt fenn.
Mentünk Vácra az oktatóval a vizsgabiztosért. Megálltunk a központnál, oktató mondja, hogy adjam oda a kis igazolványt, amibe pecsételik a sikeres kresz, műszaki, stb vizsgákat (régebben így működött), én meg mondom, azt nem adom, mert otthon van. Jól lecsesz, hogy hogy felejthettem el?! Nem szólt előtte, én meg elfelejtettem. Mindegy, kiszáll, megy be a vizsgabiztosért. Vb kijön, lecsesz, hogy felejthettem otthon? Már pipa vagyok, nem lesz ebből pecsét...
Na akkor mi legyen a megoldás?
Hát irány haza, kotorjam elő a könyvecskét, és gyorsan vissza Vácra, mert utánam is vizsgáztat a fickó. Oké, indulok, tiszta pipában, gondoltam nincs mese, sietni kell. Nyomulok amilyen gyorsan csak lehet, de ésszel. Visszapillantóban egyszercsak látom a vb fejét, szem kidülledve, aggódás arcra kiülve, és egy nagyobb kanyarban szólt is, hogy "Azért nem akarunk meghalni!", szóval éppen készült, hogy összekakálja magát! :D
De mivel pipa voltam, nem nagyon vettem vissza a tempóból, főleg mikor ránéztem az oktatóra, és láttam, hogy vigyorog, majdnem elröhögi magát hangosan. Ő meg ugye segített jobb1ről, nehogy gond legyen a nagy tempóból, tehát haladtunk tovább, és már én is röhögtem magamban.
Megérkeztünk otthonomhoz, vb hátul vigyázzba ül, sápadtan, és fellélegez, mikor kiszállok.
Gyorsan felrohanok, előkotrom az igazolványt, rohanok vissza, szállok be nagy hirtelenséggel, húznám magamra az övet, oktató mondja, hogy ne kössem be magam.
Na mondom, ezek a rohadékok megb@sztak!
Aztán némi hatásszünet után előadták, hogy véletlenül pont arra járt az utánam vizsgázó tag az oktatójával, szóval nem kell vissarohanni Vácra.
Aztán megint jött egy kis hatásszünet (ideg szétcseszett persze), és gratuláltak a sikeres vizsgámhoz.