Jogosítvány
  • autoszimulator
    Én is vidéki városban élek, s ott tanultam vezetni, a városi rutinomat is ott szereztem. Viszont sokat járok pestre, és bár én vezetek ott is vígan, nem zavar az ottani morál, de tény, hogy teljesen más stílust kell felvenni, hogy eljuthass A-ból B-be, főként ha nem vagy ismerős arra felé. Itt felénk a beengedés, elsőbbségek, biciklisek, buszsofőrök, valahogy minden más, mint pesten. Szó szerint pofátlannak kell lenni, hogy egy rossz sorolást követően visszamehess a neked szükséges sávba, mert indexelhetsz, kicsit húzhatod a kocsit, nem fognak beengedni, mindenki csak azt mondja, na még én elmegyek mellette, majd a következő. Akibe meg nincs annyi agresszió, hogy első, kicsit bizonytalan, be nem engedő elé beteszi a kocsiját, akkor ott várakozik, vagy megy kört a városban. Ezt nem szeretik a vidékről ritkán feljáró emberek, és persze félnek, hogy eltévednek. Egyszer hallottam egy kifogást, amely a villamost célozta meg, nem tudom, szerintem azért annyira nem nagy kihívás a villamosok kerülgetése :D