Jogosítvány
-
Dodo55 #6293 Pff...
Akkor még szerencse, hogy elkezdtem nemrég.
Amúgy statisztikák alátámasztják, hogy a friss jogsival rendelkezők okoznak és vesznek részt a legkevésbé balesetekben.
Én még csak a kresz oktatáson vagyok túl(köszönhetően az NKH-nak, aki 1 hét időhúzás után 2 hét múlvára adott időpontot), de van valami a dologban, legalábbis úgy érzem én 2 szempontból is megtanultam a kreszt.
Az egyik ugye, hogy 0 és 1 hibapontos vizsgákat nyomok, persze ez csak egy dolog.
A másik az, hogy ha megyek az utcán, gyalogosként is könnyen felismerem a helyzeteket, kapásból tudom kinek hogy van elsőbbsége, stb.
Ez azért van valószínűleg, mert az autósiskolában ahova járok elég jól tanítanak, megtanították azt is, hogy kell átmenni a vizsgán(szivatós kérdések, stb), de a fő hangsúly akkor is azon volt, hogy az életben minként kell majd alkalmazni a kreszt. Minden anyagrészhez mondott az oktató valami rohadtul vicces, de életszerű, és megjegyezhető kis történetet, volt hogy megtörtént eseteket.
Mivel nem ismerem a többi autósiskolát, így nem akarok azokról véleményt mondani, de szerintem van színvonalbeli különbség köztük, és szerintem én elég jó helyre mentem.
Úgyhogy inkább az oktatás minőségét kéne felmérni minden iskolában, és ahol nem éri el a megfelelő szintet ott változtatni rajta.
Persze a kresz vizsgát is át kéne alakítani, konkrétan egy gyakorlati oktató mondta nekünk, hogy a vizsgán annyira félreérthetőek, és szopatósak a kérdések, hogy szerinte ez biztos azért van, hogy minél több embert húzhassanak meg.
És ebből következik sajnos, hogy valószínűleg sok autósiskolában ezért a kresz oktatáson a vizsga szerinti kreszre mennek rá jobban, nem pedig arra amit majd az életben kell alkalmazni, mondom nekem szerencsém volt, ahova járok itt jutott idő erre is - arra is.