Jogosítvány
  • szurop
    Sziasztok. Szeretnék mesélni és kérdezni pár dolgot. Utoljára 1 éve, és plusz pár hónapja jártam itt. 19 éves vagyok, van vezetői engedélyem A/1-ből és B-ből. Szeretnék nyáron motorozni, de már nem 125-össel, hanem 250-essel, vesz is apám egyet majd nekem, csak ahhoz jogsi kell ugye, tehát megbeszéltük hogy lerakom az A korlátozottat, majd csak télen lehetne a korlátlant. Beszéltünk egyik magán oktató ismerőssel, nem is tudott árat mondani, mert nem szokott olyan lenni hogy A1-ből A korlátozott. Na bemegyek a városi autós iskolába, ott is azt mondja a titkár, hogy menjek be holnap délelőtt, mert fel kell hívni a központot, mert nem tudja a jogszabályokat, ilyen még nem volt. Nem tudja kell-e elméletre járnom, ha nem, akkor hány órában kell rutint és városit menni. Erre mondom neki, hogy van ilyen az önök honlapján . Hát de az úgy nem biztos, nem tudja az idevonatkozó jogszabályokat, menjek be holnap. Szerintetek mi lesz majd?

A másik meg, hogy néztem ilyen 400-as, meg 500-as motorokat, elvétve némelyik akad, hogy 24 vagy 25 kilowattos papírral van, mintha le lenne fojtva. De lebeszélt apám ezekről, mert valószínűleg átíráskor az új forgalmiba a normális teljesítményt írják bele, és gáz lesz, mert akkor ugye nem vezethetem. Ehhez mit szóltok?