Jogosítvány

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

akyyy
és az mennyibe kerül, mennyibe fáj, le kell adni a jelenlegit, és monjduk 2 hétig nem vezethetek?😞

̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊

5w0rdf15h
Új jogsi.

\"You tried your best and you failed miserably. The lesson is, never try.\"

akyyy
jogsi hátulján vannak ilyen kódok

pl a 12-es SORban a 01.01 azt jelenti hogy szemüveg
01.02 a kontAklencse.

a 12-es oszlopban a 101 a "1. egészségügyi csoportban alkalmas"

nekem ezt 102-sre kéne csinálni. Új jogsit kell csináltatni hozzá, vagy valamivel ráirja az orvos/okmányiroda, vagy adnak egy papirt ami igazolja a 2. egészségügyi csoportban alkalmaságot, oszt ha lejár a jogsim, majd beleirják, ha akkor is meghoszabbitom az alkalmasságit ?( mert ez az eü2, amit 5 évente meg kell hoszabbitani, de a munkához ez kõ-.-)

Ezt a könyvet dobd el a p*csába!!

Mérethatárok:
- nyerges szerelvény 16,5 m
- pótkocsis szerelvény 18,75 m (ahogy Te is írtad)

A kérdésedre az igen válasz meg vitatható! MERT ha a teherautóval pótkocsit húzol, akkor a teherautón hátra nem nyúlhat túl rakomány!!! Max. a pótkocsiról. (Az meg mellékes, h akkor ezzel is sz*patod magad, azt is pluszba kell figyelni, tükörbõl 16-17 méterrõl....részletezzem még?? :-)))
Meg ha a 2,5 m szélességet meghaladja a jármû(szerelvény)ed egy kinyuló rakomány miatt, akkor is engedély szükséges!

Kicsizoli
ez két külön kategória....

Készülget a gép lassan, de biztosan..

Kicsizoli
kerti traktort vezethetsz csak....mezõgazdasági vontatóhoz "C" vagy "M" jogsi kell...

Kis kerti traktornak minõsûl pl: rába 15, tz4k, goldoni, ezek a briggs motoros önjáró gépek...

Készülget a gép lassan, de biztosan..

akyyy
20ezer, de kell hozzá B jogsi.

persze lehet máshol kicsit drágább, pl 24ezer.

viszont szeptemberbe meg fog változni, akinek csak belföldi van meg kell ujjitani ami 60ezerbe lesz (de lehet 160ezer már nemtudom potosan😄)
csak azt hogy ha sietsz és még lerakod a nemzetközi fuvarozót is (ami tán jelenleg 40ezer de lehet 20), akkor csak 5 év múlva kell.

Banano
Sõt még a robogód után kis konzerves dobozokat is köthetsz, azért sem szólnak!<#crazya>

\"A repülést hagyd a madarakra\":)) PS3 ID_USA: b4n4n0x_xVcL PS3 ID_EU:mrbananox007

Morphin
nem traktort...mezõgazdasági vontatót...nem ugyanaz.

,,sam sem,sam sem, nincs egy vasam sem...\"

hungaro
Sziasztok!Nekem van smkp.-bõl jogsim és állítólag vezethetek traktort,de pótkocsit nem húzhatok,de tárcsát,ekét stb. meg igen.Ez igaz?

Hivatás az Életért!

Bandi 18
Milyen hamar lehet lezavarni ezt a tanfolyamot és mennyi az összköltsége (vizsgával együtt) ?

Bandi 18
Nekem valami olyan rémlett hogy pótkocsin nem lóghat túl egyáltalán. Akkor rosszul tudtam 😊.

akyyy
jah, rosszul irtam, a megoldás , a igen.
engedély nélkül lehet közlekedni.

közbekiderült, hogy 18,75 méter a megengedett, e fölött kell engedély. és igys 18,40 lesz, ami még belefér.

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

Banano
40cm-el túlnyúlhat csak meg kell jelölni , mondjuk ebben az esetben nem tom, de kocsinál így van.<#idiota>

\"A repülést hagyd a madarakra\":)) PS3 ID_USA: b4n4n0x_xVcL PS3 ID_EU:mrbananox007

Bandi 18
Szerintem ott lehet a hiba hogy túlnyúlik a raktéren és ezért a nem a válasz. De lehet hogy hülyeség...

Ez akkor még szomorubb mikor valakinek már megvan a jogsija és ugy se tud vele mit kezdeni!
Láttam egyszer nemrég egy kb 45-55közti nöt,aki farral akart beállni 2x is de nem megy aztán ami kocsi mögé akatr beállni az elé akar ezután ORRAL!
PErsze nem ment mert kicsi volt hozzá a hely de sebej megpróbállja farral de ugy se megy!
Kintebb áll,hogy hátha 2xra menni fog. Ekkor a kereszt utcán elmegy egy rendörauto,de csak épp arra furikázott.
Ekkor a nöcink megtorpan beköti magát majd fojtatja a 2. kísérletet persze hiába és erre rájött majd elment a keresztutcába... Hogy ott mi történhetett azt nemtudom mert sajnos siettem,de majdnem visszamentem megkérdezni,hogy hogyan van jogositványa mert engem 1.re pont parkolás elcseszése miatt huztak meg
kas123
Egyszer igazoltattak minket még pár éve, és akkor a jogsit és a forgalmit kértek csak.

Magnumrolcsi
Tõlem lakcím kártyát is kértek igazoltatásnál pluszban, meg szondát fújni..

akyyy
valaki segitsen😄 ezt nem értem

Elindulhat.e a rakodohelyrõl egy olyan tehergépkocsiból és pótkocsiból álló jármûszerelvénnyel, amelynek hosszúsága a hátra 40 cm-re túlnyúló rakományával együtt 18 méter?

a) igen
b) csak az illetékes közútkezelõ hozzájárulásával....etc.
c) nem

ami van nekem könyvem, netenleltem jó vastag, az szerint
jármû hossúsága: (félpótkocsit kivéve) 12 méter
nyerges vontatóból és félpotkocsiból állú jármúszerelvény: 16 méter

e fölött kell ugye engedély.

18 méternél hoszabb, tehát elvile gkell, de a megoldás szerint nem... mé nem? meg nincs errõl egy jobb könyv, leirás, vagy valami?😄

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

Zsolti9014
Ja, egyik haverom és a rendõr közti párbeszéd:

- Megfújja a szondát?
- Nem, dehogy!
- ?
- Jaaa, de, azt igen!

(azt hitte a srác hirtelen, hogy a szondával hadonászó rendõr azt kérdezi, hogy ivott-e. amúgy nem ivott természetesen).

Hajrá Magyarország!

Zsolti9014
Hova megy? kérdésre lehetséges válasz:

Megyek az XY bankba, ahol a kesztyûtartómban található pisztollyal fegyveres rablást fogok elkövetni, túszejtéssel egybekötve. Ezt követõen a kiérkezõ rendõrök közül 2-t vagy 3-t leszedek a pisztollyal, majd autós üldözés következik, immáron a barátom által lopott autóval, melynek csomagtartójában egy hulla és 3 kg kokain van.
Ja, elnézést, csak elfogyott otthon a kenyér, és boltba megyek. 😄

Hajrá Magyarország!

mabbak
Nálad kellene lennie elméletileg, gyakorlatilag ha a jogsi nálad van az személyazonosításhoz is tökéletesen megfelel, mivel plasztik, fényképes igazolvány. Tõlem például még sose kérték el igazoltatásnál személyit, csak jogosítványt, forgalmi engedélyt. Utcán meg 50 évbe ha egyszer igazoltatnak, úgy, hogy elkérik a személyit (nem autóval vagy úgy értem), és ha nincs nálad akkor sem fognak bevinni egy éjszakára 😊)).
Mindig nálad kell hogy legyen ha nem vezetsz akkor is(pedig ha jól tudom a plasztik jogsi személyazonosításhoz is jó ezért én se értem).
Nekem eddig 2-bõl 2x mindig így kezdte hogy: vezetõi engedély, személyigazolvány stb. Ja és persze a kedvencem: "Hova megy" (közöd?)
Vezetéskor nálam kell lennie a személyi igazolványnak? Már nem emlékszem, hogy mit tanultam errõl.. 😄

Egy csápokkal kapaszkodó fénygömblélek. Három részből álló, ötdimenziós.

OK. Ez igaz de mindenkin volt T-betû. Én pl. nevettem volna a helyzeten(nem a tanulót) és lett volna +10 vidám percem.😊
kas123
Tudod énis levizsgáztam és tudom h hova szabad beállni.
+ ha ez volt az elsõ órája akk nem forgalmas úton kell gyakorolni, + nem kell rögtön nehéz parkolást választani...

Nem kell ezen annyira felb@szni magad mert a vizsgán két autó közé vagy autó mellé kell parkolni(a nagyon-nagy helyre nem lehet) és lehet hogy az volt az elsõ órája a forgalomban. Egyszer mindenkinek meg kell tanulni. Szerintem az sokkal idegesítõbb amikor a "rutinos" sofõrnél ez a sorrend: kormány húz balra gyorsan index de már nyomja is a féket, csak a tükörbe nincs ideje belepillantani én meg pont ellõzöm. Ez már nem csak 10 percet vehet el. 😊
Csabesz6
B csoport, 80-as évek😄

\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\"

kas123
Eddig figyelmes voltam a tanulóvezetõkkel, de most felb@szott az egyik...
Szépen megyek, és bekanyarodok egy egyirányú utcába, elõttem ment egy T vezetõ. Lassan ment és kivolt csapva neki az index, szóval levágtam hogy párhuzamosan próbál parkolni.

Szépen lelassítottam, hogy ne izguljon miattam és betudjon állni simán. Amikor már a 3. tökéletes parkolási lehetõség mellett ment el, akkor kezdtem gyanakodni, hogy vagy kintfelejtette az indexet, vagy csak figyelmetlen, vagy hülye.
LASSAN (10es tempóval mentünk max) az utca végére értünk, és elkezdett manõverezni. Rosszabb helyre meg se próbálhatott volna beállni, de õ megpróbálta. Elõsször megpróbálta úgy hogy orral megy be elõre, 2x megpróbálta nem ment. Kezdem bizakodni benne, hogy feladják és továbbállnak. DE NEM! (mögöttem már 2 kocsi állt) A srác elõrébb ment és megpróbált betolatni. Ez hál istennek nagyjából sikerült is. Pontosabban annyira elég volt, hogy mi eltudtunk menni mellette. A visszapillantóba még láttam ahogy újra megpróbálja a manõvert végrehajtani...

sikeresen elvett az életembõl 10 percet 😞 köszönöm a vezetõnek és az oktatónak...

Gabor1990
Õ EU-s országban akar, oda meg nem kell sztem.

hehe😄

Morphin
lol B-kategóriás autó^^ az milyen...max B-kategóriás jogosítvánnyal vezethetõ autók...nem ugyanaz 😄
3.5tonna és 7 személy valahogy így van azthiszem...

,,sam sem,sam sem, nincs egy vasam sem...\"

Tuti hogy vezethetsz csak nézz utána mert valahova kérni kell nemzetközi vezetõi engedélyt az okmányirodába(1800 Ft).
mezõgazdasági vontatót nem ? o.0

akyyy
De csak is B- kategóriás autókat!

Norbi1990
hmm ezt jó tudni 😄
kösz
[HUN]FaTaL
Tudtommal vezethetsz. A két éves korlát csak a vontatásra szól.

http://goo.gl/gd6Zi5

hali,
Ha elmúltam 18,akkor vezethetek külföldön(eu-s tagállam) vagy meg kell vmi kritériumnak felelni?
elõre is kösz a választ!
Banano
Az lenne a legpoénosabb ha odanyomna a vizsgabiztosnak 20-30k-t , aztán félúton meg megint megbuktatná.<#nevetes1>

Magnumrolcsi
Ha lefizetnéd a VB akkor Te is ezek közé tartoznál. "Látok nap mint nap elég gáz embereket,akár megvették a jogsit akár nem,érzékük nincs hozzá."
Elég már a sírásból. <#zavart2>

Szerintem nem vezetek rosszul!Most ezt igy látatlanba/ismeretlenbe könynü mondani de épp ezért elmondanám,ha szarul vezetnék azt is.
Tapasztalatlan vagyok.
De az más ha valaki tapasztalatlan vagy nincs érzéke hozzá. Látok nap mint nap elég gáz embereket,akár megvették a jogsit akár nem,érzékük nincs hozzá.
Háát remélem ugy lesz ahogy mondod,hogy 3.ra átmegyek.
Banano
Jaj nem kell parázni, és nem is kell neki pénzt adni ez a 3. próbálkozásod szal mostmár tutira átmész..viszont ha nem akkor benned van a hiba😄 .Általában harmadjára mindenkit átengednek...

shad0w
szerintem inkább figyelj oda és vezess teljesen szabályosan. ne foglalkozz vele h mindenki elõzget jobbról-balról stb (engem vizsgán egy keresztezõdésben megelõzött egy taxis jobbról, a padkán járdán mindenen keresztül, mert vagy 2 perce álltam már ott, hiszen vizsgán ha úgy kanyarodsz ki egy útra, h aki azon érkezik annak csak minimálisan is lassítania kell miattad (hiába jön 80al 50 helyett, senkit nem érdekel) akkor is bukta. szóval magaddal foglalkozz, meg a szabályokkal.

mod.: a pénzt meg inkább idd el addig, amíg nem kapod kézhez a jogsid 😊

don't give a fuck

Nna hétfõn már mehetek is vizsgázni! 😊
Már sötétben lesz 5körül fontolgatom a VB-nak a jattot már igencsak. :S
shad0w
egyirányúból elvileg mindegy, h melyik sávba kanyarodsz, ha több is van, a lényeg h az autó mozgása egyértelmûen mutassa, h melyikbe szeretnél besorolni.
az viszont tény, h egyirányúból balra a lehetséges mértékben balra húzódva kéne kanyarodni, de mondjuk pont a corvinus mellett van egy utcácska, ahol ez csaknem megvalósíthatatlan.

don't give a fuck

Bandi 18
Jah szerencsém volt mert egyirányú volt és pont a keresztezõdésben állt egy terepjáró amit ki akartam kerülni ezért balra ment az index 😄 mivel a kerülés után is balra raktam ki <#ravasz1>

CSak az a gáz ha közben a másik irányba indexelsz! 😊
Bandi 18
Velem is így volt hogy mondta az oktató hogy jobbra jobbra én meg persze hogy bekanyarodtam balra 😄, de minden szabályos volt mondta a VB is, aztán kb félúton mondta hogy elég lesz megvan ez menjünk vissza <#nyes>

Nekem azt mondta az oktatóm hogy ha nem abba a sávba sorolok(pl. egyirányúba is) mint amerre menni kell az nem baj menjek arra amerre lehet csak szabályos legyek mert az életbe is elõfordul hogy valaki elnézi. Utána majd valamerre vissza visz a VB.