Jogosítvány
  • shad0w
    a felmerült "mennyivel megyek és mennyit mutat az óra kérdésre": elvileg minden autóban fölé mér az óra a valós sebességnek, hivatalos adatot nem tudok, de megfigyelések alapján kb 10%-ot. tehát ugye 50nél csak 5 körül, de 100nál már 10km/h stb. mikor mérnek akkor ugye nyilván a valós sebességet veszik figyelembe, ezért lehet, h mondjuk óra által mutatott sebességnél már büntetnének aztán mégsem kapsz papírt. a gps is a valós sebességet mutatja, ez is elég nyilvánvaló (az más kérdés, h azok mondjuk változóan mérnek pontosan:) ) a kihelyezett sebességmérők meg beállítás kérdése, én azt vettem észre, h régebben (és főleg vidéken) a valós sebességet mutatták, tehát pl óra szerint 50nél 45öt, míg mostanában (és budapesten amúgy is csak ilyen láttam) olyanokba futok bele amelyek az óra szerint mutatott értékhez állnak közelebb.

namost ugye h hány százalékos sebességtúllépéstől büntetnek az is változó. mivel általában sietek, de úgy már nem éri meg h büntetnek ezért nagjából megjegyeztem, h városon belül (50km/h megengedettnél) 65től büntetnek, ami kb azt jelenti h óra alapján még 70el is mehetsz akkor sincs gáz (ezt többször is sikerült megtapasztalni, legalábbis egyszer sem jött még onnan papír :) ), lakott területen kívül (90es megengedett) 108tól büntetnek, tehát óra alapján 115 környéke belefér, pályán 130as megengedettnél meg 143tól büntetnek, tehát ugye 155 környéke mutató szerint. amikor ezekkel a sebességekkel fényképeztek még sosem volt gáz, más kérdés h egy abszolút felesleges 100as korlátozásnál én a 130 szerinti tempómmal mentem (m7 pest előtt, 3 helyen is 100as tábla, merhogy' azthitték h van a kreszben olyan h esőben annyi, aztán rájöttek h nincs, úgyhogy legyen inkább mindig 100, aztán most már ők sem tudják h mit akarnak mert rendes időben 200al is beveszed azt a kanyart, na mindegy) és akkor azért mégiscsak lefényképezett a rendkívül viccesen a kanyar végén a susnyásban álldogáló jómunkásember.

amúgy én vidéken tanultam vezetni, eleinte ott is vezettem, kb a fél országot bejártam kocsival de pestet akkor mindig kerültem. most az elmúlt kb 1 évben viszont baromi sokat járok fel, pont a már említett 8-9kerbe a legtöbbet, és nekem tetszik, hozzám jobban illik ez a pesti vezetési stílus, 30 centi hely marad két kocsi között akkor oda már 3an karnak beférni, kanyarodósávban 150 méteres kocsisort előz majd lámpa előtt bepofátlankodik, rádhúzza a kormányt majd mikor má amúgy is befér megvillantja az indexet h ő bejönne, ha esetleg nemtűnt volna fel stb :)