Jogosítvány
-
véleményem az, hogy túl sok az alaptalan, negatív előítélet. minden típusnak akadnak gondjai, ez nem attól függ leginkább, hogy milyen országból származik, hanem hogy mennyit törődnek vele. persze a Fiatnál (és más mediterrán autóknál) előfordul igen gyakran a rozsda, mivel más éghajlatra tervezték, de pl. 97 körül a Fiat olyan rozsdavédelmet alkalmazott, ami kifejezetten jó volt. na most nekem a 15 éves Unón annyi rozsda van, ami bőven elfér egy ilyen idős autón, főleg ha szabadban van tartva. láttam én már új Focust, Mondeót is nagyobb problémákkal, mint amilyennek lenni kellene. Az ezres Unókhoz viszonylag olcsók az alkatrészek is, főleg bontóból.
A megfelelő törődést minden autó meg fogja hálálni.
Nálunk az utcában 4 Uno van, mindegyik megy gond nélkül.
Puntóban is ültem már, nekem tetszett.
Persze előfordul, amit Morphin írt, másfél éves Punto rohad. De ezt a totalcaron olvastam már egy éves Suzukiról is.
Nem akarlak én Fiatra rábeszélni véletlenül sem, de azt azért kérném, hogy ne higgy el minden rosszat róluk, hiszen sok olyan ember van aki úgy utál zsigerből egy autót, hogy nem is látott közelről (mert pl. azt hiszi, hogy sikk szidni az olaszt, de ilyenek a Suzukit pocskondiázók is).
Ajánlom a Totalcar.hu népítéleteit.
Ott pl. Unókról több a jó ítélet mint a rossz.
De az 1.3 és 1.7 dízeleket szidják nagyon.