Jogosítvány
  • ruleyB
    Ma 13órás kezdettel elkezdtem a második forgalmi vizsgámat. Szerencsére olyan vizsgabiztost kaptunk, aki egy teljesen jófej és segítőkész ember (mégsem a 70 éves akit legjobban szerettünk volna). Már amikor beültem közölte, hogy csak nyugodtan, ha kell segít, a legfontosabb, hogy ne kapjon el az idegesség. Elindultunk, végig beszélgetett az oktatómmal, sőt még tőlem is kérdezett ezt-azt, nagyon megkönyebbültem, minden feszültséget kiölt belőlem az ember. Kérdezte, hogy a környező falvak közül (felsorolt 3-4et) melyiket vegyük célba, én kiválasztottam azt ahol a legtöbbet voltunk, simán kimentünk 15 perc alatt, ott megcsináltam a fordulást is, mondta, hogy már csak annyi a dolgom, hogy visszaviszem őt oda ahonnét elindultunk. Na itt lepett meg a legjobban. Átmentem a külső sávba már a városban, persze hogy a záróvonalon keresztül, ami alig látszott, és észrevette, hogy felfedeztem a hibámat... Erre annyit reagált: "Nem tudom, hogy ezek a barmok miért nem képesek felfesteni normálisan, magát meg megeszi az ideg, hogy megbukik-e más hibái miatt. Csak nyugodtan, jól csinálja" Hát kéremszépen itt egy igazi úriember. Visszaérkeztünk, 30 percet vezettem, megfeleltem, sok sikert kívánt, és felajánlotta, hogy ha várok 10-15 percet, akkor hazahoz. Vártam, hazahozott, közben beszélt a leghülyébb vizsgázókról akikkel életében találkozott, mondta, hogy ha valami problémám van a kőzúti vezetéssel kapcsolatban, akkor a felügyeleten keressem meg. És ennyi.. Még most is alig jutok szóhoz. Kevés az ilyen jószívű, baráti és segítőkész ember ebben az országban. Már csak annyi a dolgom, hogy várok a jogsimra :)