Jogosítvány
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"
Hmm, akkor tehát tényleg van ilyen.
Mert egy ismerõsön is ugyanezt mondta, én meg csodálkoztam nagyon.
Azért ez nem kis kockázat, mert úgy tudom, hogy le kell tenni a rutint, mielõtt az oktatóval forgalomban vezethetnél.
a tanpályáról visszafelé már én vezettem :)
\"If you can dream it, you can do it\" (Enzo Ferrari); \"A.C. Milan, Tu sei tutta la mia vita\" \"Racing is life. Anything that happens before or after... is just waiting\" (Steve McQueen)
\"If you can dream it, you can do it\" (Enzo Ferrari); \"A.C. Milan, Tu sei tutta la mia vita\" \"Racing is life. Anything that happens before or after... is just waiting\" (Steve McQueen)
Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.
\"You tried your best and you failed miserably. The lesson is, never try.\"
\"Tudod ebben az üzletben sokan csak azért drogoznak, mert félnek, hogy a piától elhíznak. Szerintem nekik csatlakozniuk kellene a Jack Daniel\'s programunkhoz.\" /Slash \'92/ június
Szerintem magasan a Seat. Mindkettõ jóval elmúlt 10 éves, szal arra ne számíts h nem lesz velük gond, különösen ebben az árkategóriában, de a Hyundai gyár tapasztalat híján valszeg kevésbé tartós kocsit gyártott mint a Seat. 60000-rel kevesebbet futott és a motorja is kissebb, ami a fogyasztás szempontjából fontos.
Ha a mûszakiját csak pénzhiány miatt nem csinálták meg (és nem azért mert mondjuk tökszar), akkor vedd azt!
Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen. Pedig nem. Ne feledd: amatõrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!
autóvásárlás elõtt vagyok, mivel nincs sok lóvé, két autó jöhet szóba, ezek közül melyiket javasoljátok?
HYUNDAI
Típus: PONY
Évjárat: 1994
Ár: 290 000,- HUF
Üzemanyag: Benzin
Motor: 1.5i
Teljesítmény: 53 (kW)
Karosszéria: 4 ajtós
Sebességváltó: 5
Futott kilométer: 207188 km
Színe: kék
Felszerelés: Riasztó,Központi zár,ST-stereo,Pótkerék
Mûszaki érvényesség: 2/2008
vagy,
SEAT
Típus: IBIZA
Évjárat: 1993
Ár: 290 000,- HUF
Üzemanyag: Benzin
Motor: 1.2i
Teljesítmény: 52 (kW)
Karosszéria: 5 ajtós
Sebességváltó: 5
Futott kilométer: 146204 km
Színe: fehér
Eladás helye: Budapest
Felszerelés: Központi zár,El. ablak,Ülések
Mûszaki érvényesség: 2/2007 (lejárt)
Segítségeteket elõre is kösz!
\"Tudod ebben az üzletben sokan csak azért drogoznak, mert félnek, hogy a piától elhíznak. Szerintem nekik csatlakozniuk kellene a Jack Daniel\'s programunkhoz.\" /Slash \'92/ június
Ha magánterületen például a saját birtokodon balesetet okozol, akkor a kresz szabályai szerint fognak elbirálni, vagyis a kresz ott is érvényes. Ha a rendõr megfog a TESCO parkolóban, gyárterületen, vagy egy erdei magánúton, bizony meg fog büntetni, de még azt is, aki a vezetést átengedte.
Mert 2 dolgot tudok: magánterületen lehet
DE: van egy olyan a kreszben, hogy azon a magánterületen, ami nincs elzárva a közúti forgalomtól, és nincs jelezve a ott lévõ közlekedésre vonatkozó szabályok, ott úgy kell vezetni, mintha a kresz lenne ott is érvényben.
Ezt értem, de pl ha ilyen helyen vezetek(mondjuk valami parkoló, ami magánterület, de nincs elzárva a forgalomtól), akkor megbüntethetnek -e, hogy jogsi nélkül vezetek?
A kuplung a mai kocsikban elég rövid úton jár és nagyon könnyû. Régen (70-es évek eleje)volt olyan tipus, ahol a kuplungot csak két lábbal lehetett benyomni és a váltásoknál kétszer is kellett kuplungolni, de azért mégis lehetett velük közlekedni. Ne félj, hamar meg fogod szokni a mai autók pedáljait.
Amúgy az oktató mondja hogy óvatosan gyorsítsanak. A legtöbb autóssuliban az oktató a saját kocsijával oktat, így félti mint állat, sok egészen idegbetegen tud viselkedni.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Amúgy normál forgalomba nem vészes hamar megszokod csak gyakorlat kérdése az egész ;)
Látom van aki 3-4 nap alatt kézhez kapta a jogsiját. Bp-en melyik okmányirodába érdemes menni, ahol gyorsan elkészülne?
A 11. kerületi központit néztem ki, arról esetleg tud vki vmit?
Más: ha jól sejtem oktató vagy.
A tanulóvezetõk nagy része olyan lassan vezet, hogy nem igaz.
Nem is az, hogy lassan megy, hanem hogy lassan gyorsul.
Nem tudom, hogy ez a bátortalanságuk miatt van -e esetleg, vagy pedig az oktató mondja, hogy óvatosan gyorsítsanak(nem hiszem)?
Lassú gyorsulás alatt nem azt értem, hogy nem padlógázzal indul, hanem hogy kb a gázt se nyomja.
A múltkor beszélgettem apukámmal, hogy majd ha megvan a jogsi, és még nem lesz saját autóm, akkor majd had vezessek én helyette jó sokszor.
Mondta, hogy az a része OK, hogy vezessek, hogy legyen gyakorlatom, de nem ezt az autót.
Mondom miért? Nem töröm össze, vagy ilyesmi.
Azt mondja, nem az a gond, hanem hogy elállítom az ülését :D
Na erre mondom neki, hogy szerintem nem kell elállítanom, mert kb egyformák vagyunk most. De mondom akkor had üljek most be a helyére, megnézni, hogy jó -e az õ üléskonfigurációja :D
Jó beültem, jó volt, de mondta nyomjam be a kuplungot, hogy be tudom -e rendesen.
Na itt ért a meglepetés, ugyanis be tudtam nyomni teljesen, de akkora volt a pedál útja, aminek a felére számítottam kb.
És eléggé el kellett emelni a lábamat.
A kérdésem az, hogy rendes vezetésnél mennyire fárasztó a kuplungolás, ezt most annak tudatában kérdezem, hogy ilyen nagy a pedál útja.
más.Általában könnyebb dolgom volt az olyan tanulókkal, akik még soha nem vezettek, mint azokkal, akiket a havet, bátyó, vagy ép az apuka megtanitott rosszul vezetni. Ne parázz attól, hogy még nem ültél autóba.
Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.
De hova sietsz, pár nap és megkapod, onnantól meg addig vezetsz amíg meg nem unod (és sokkal tovább) :)
Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen. Pedig nem. Ne feledd: amatõrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!
|HALA MADRID!! |-------------------------| http://www.hackthat.net/df/ddos/48897/index.hack
Mert úgy tudom kapok majd valami papírt, amit az okmányirodában kell megmutatni, amikor a jogsit csináltatom.
Namost ez a papír szerintem jogilag felér egy jogsival, mivel elég ezt megmutatni, hogy jogsit kapjak.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"
don't give a fuck
|HALA MADRID!! |-------------------------| http://www.hackthat.net/df/ddos/48897/index.hack
Na igen, már elõre félek, 2 osztálytársamat is meghúzták forgalmin. Én szerdén kezdem a vezetést, na attól is parázok már rendesen :)
köszönöm mindenkinek, aki szorított! :)
Köszi! :)
Akinek csak szemüveg van bejegyezve a jogsijába az csak szemüveggel vezethet. Elvileg a kont.lencsét csak akkor jegyezhetik be, ha legalább fél éve gond nélkül használja valaki.
A korhatárok pontosan úgy vannak ahogy leirtad, "B" kat.nál.
Gondolom, hogy miért irtad, ezért arra is válaszolok amit nem is kérdeztél. Ha a rutinfeladatokat jól megtanultad, de még nincs rutinvizsgád, nem tiltott a forgalmi feladatok tanulása. (Figyelj a hangsúlyra, nem engedélyezett, de nem is tiltott.)
Ha a árdán engedélyezett a megállás-várakozás, és külön tábla vagy útburkolati jel nem tiltja, a kkor a járda mellett a megállás nem tiltott
Amúgy olyan helyen, ahol a járdán a várakozás megengedett ott az úttesten szabad megállni?
Elég sok féle dolgot hallok a korhatárokról különbözõ forrásokból.
A legújabb amit hallottam:
Kresz oktatás korhatára: 16.5 év
Kresz vizsga korhatára: 16.75 év
Gyakorlati(rutin és forgalmi?) vizsga korhatára: 17 év
Ebbõl azt vettem ki, hogy a rutin órákat már 16.75 évesen el lehet kezdeni. Ezt jól gondolom?
Gondolom kitaláljátok miért kérdezem... :D