Jogosítvány
-
támogatom, bár én is csak 18 vagyok, 1 éves jogsival, de rengeteg kortársammal ellentétben igyekszem betartani minden szabályt, a sebességre különösen figyelek, jó nem azt mondom, hogy a lakóhelyemen -ugye lakott terület- de hosszú belátható egyenes van a közelben, házak sincsenek az út szélén - szóval nem mondom hogy itt nem mentem már 60-nal az 50 helyett, de általában betartom a sebességeket, még LTK is inkább 85-90-nel megyek, ellenben van olyan haverom, aki faluban is 120-szal.
nem magamat akarom fényezni, meg azt is tudom, hogy a lassú sem mindig jó, de azt is tudom, hogy nem akarok megdögleni, és mást veszélybe sodorni sem.
Én a család 92 LE-s Swiftjét vezetem, és nyilván nem Ferrari vagy Porsche, de főként városban kell figyelni a sebességre, mert könnyen átléphető az az 50.
Ezzel a korlátozással kapcs. annyit, hogy szerintem az lenne még jó, ha a kezdő jogsi lenne a B korl., de a 2 helyett 3 évig tartana ez, akkor már úgyis minden jogsis betölti legalább a 20-at. Addig pedig lenne egy megszabott LE/kg arány, aminél nagyobbat, erősebbet csak felügyelettel (pl. jogsival rendelkező szülővel) vezethet. Ez azért lenne előnyös, mert az sem lenne jó, ha van egy 120 lovas családi kocsi, gyerek nem vezetheti, így 3 évig semmit nem vezet, aztán úgy ül oda.