Jogosítvány
  • Zsolti9014
    én is támogatnám, annak ellenére hogy 17 évesen vizsgáztam. nagyon sok a velem egykorúak közül a magát keménycsávónak érző kis senki, akik mások vesztét okozzák az utakon. persze vannak kivételek (nem azért, de magamt elég normálisnak tartom, mindig átgondolom, mit hogyan csinálok).

de ha nem is korhatárt emelnének, legalább visszahozhatnák a 8 általánost követelménynek + egy mélyrehatóbb orvosi+ pszichológiai vizsgálat kellene.
    nem csak a fiatalokkal van a gond, most leírok egy történetet a KRESZ tanfolyamról, amelyikre én is jártam.

Egy elég szakadt kinézetű 40 év körüli csákó a "főhős".
    Tudni kell róla, hogy annyira tisztelettudó, hogy még a teremben is bézbólsapkában ült mindig...
    Egyik nap egyszerre értünk oda a suliba ahol az órákat tartották, és illendően köszöntem neki. Meglepetésemre visszaköszönt. Aztán rákezdte:
    - Kocsival jöttem hehehe!
    Mondom:
    - Ja, engem is azzal hoztak.
    Ő erre:
    - De nem úgy, én vezettem a Ladámat. Ott áll lent a diszkónál.
    Mondom neki:
    - Jóvan, csak el ne kapják a rendőrök!
    Aztán rákezdte:
    - Tegnap (!!!) elkaptak már, hehehe! Itt voltam bent a városban és megfogtak. Kiszúrták (!!!) mind a 4 kerekét a Ladának, aztán meg akartak szondáztatni. Én beültem a kocsiba és elhajtottam hazáig. (az neki 15-20km volt onnan egy kisebb falu). A rendőrök nem értek utol (persze, az új octaviákkal biztos lassúak voltak...). Csak nyomtam neki, meg szurkáltam vissza (???). Utána mikor odaértek, bejöttek a házamba, én meg elküldtem őket a kurvaannyukba és kizavartam őket. Utána meg hívtak erősítést és bevittek vérvételre. De most megint kocsival vagyok.
    Mostmár csak annyit bírtam röhögés nélkül hogy:
    - Ja, persze bmeg.

Hát, a faszinak volt képzelőereje az biztos. Én meg alig bírtam visszatartani a röhögést, aztán másnap a haverokkal is megosztottam kis történetemet, ők is szakadtak a röhögéstől.

Szóval, az ilyeneket kellene kiszűrni. Mert a probléma az hogy ha ezek fizetnek, ugyanúgy megkapják a jogsit, mint bárki más. Ezekre pecsétet kellene nyomni, pl. a homlokukra, hogy: SOHA NEM VEZETHET SEMMIT MERT KÖZVESZÉLYES HÜLYE!!!

Szóval itt a korhatár csak egy összetevő.
    Mindemellett megismétlem, hogy én is jó ötletnek tartanám egy 18-19 éves korhatár meghúzását, annak ellenére, hogy blabla... ezt már az első mondatban leírtam.