Jogosítvány
  • Yulcsa
    nos emberek.. bukás... leírom, hogy történt pontosan...

1. Bemutatkozás után megkért, hogy üljek be az autóba. Itt ki kellett húznom egy lapot, amin rajta volt az útvonal száma. Megkért, hogy olvassam el a felső sort, majd írjam alá. Ezután kiszálltunk, elmondtam amit a gumikról tudni kellett, körbejártam az autót, mondtam, hogy minden rendbe van. (világítóberendezéseket is elmondtam, itt is szívózott már, mert "a tompított után mi is jön?" amikor már rég a távolságinál jártam...)
    2. Beszálltunk az autóba. Sablonszöveg (gondolom én) következett, mondta, hogy azt várja tőlem, hogy bizonyítsam be, hogy biztonságosan tudok közlekedni, fonódjunk be a forgalomba, és vegyük fel a tempót.
    Mondtam renden. "Indulhatunk."
    3. Kiértem a forgalomba, eddig nem volt semmi gond. Elérkeztünk egy olyan úthoz, ahol nyílt egy jobbra lekanyarodó sáv. Index jobbra -oktatói utasításra jobbra kanyarodunk. Itt belenéztem a tükörbe, mondom biztos ami biztos. Sehol senki körülöttünk, se bringás, senki.
    Befordulás után mentünk egy darabig, majd az egyik utca végén zebra. Balra kellett kanyarodni. Gyalogosok mentek át előttem, szépen megálltam, elengedtem őket. Utána elindultam, de mivel semmit nem láttam jobbra, kb fél méterre ráhúzódtam a zebrára. Itt beláttam már, jobbról senki, balról viszont jött egy autó... 2 választásom volt: 1. Megállok a zebrán 2. elindulok, és nekemjön a bal oldali autó. Szerintem jól döntöttem, hogy nem mentem továb...
    Elérkeztünk a következő lámpához, mire a vizsgabiztos mondja az oktatómnak "Majd húzódjunk félre valahol!..." Itt már tudtam, hogy bukás lesz belőle. Kis idő múlva meg is álltunk.
    4. Megkérdezte tőlem, hogy mikor szabad megállni a zebrán? Mondtam, hogy forgalmi okokból, műszaki okokból, illetve ha nem látom be a kereszteződést - sejtettem, hogy ezzel lesz a gondja... Igen, és akkor miért álltam meg? - kérdezte. Mondom mert nem láttam be a kereszteződést... Erősködött, elmondta, hogy az ég világon senki nem jött, stb... (nem tudom, ő a hátsó ülésről hogy látta, hogy nem jön senki) A másik indok pedig az volt, hogy nem néztem körül, amikor a jobbra nyíló sávba besoroltam...

A többit rátok bízom ítélje meg mindenki, ahogy jónak látja. Azért a véleményetek érdekelne. Hétfőn megyek újra, remélem nem ugyanez az ember fog vizsgáztatni...