Jogosítvány
  • Waze17
    Sziasztok!
    Nemrég fejeztem be a jogsit (B kat.), gondoltam leirom a tapasztalataimat.

Először is a KRESZ vizsga nemvolt valami huzós 2 hibapontal átmentem, könyvet elő se vettem csak órákra jártam be, szvsz ez az egyik legkönnyebb része az egész procedúrának. Utána jott az EÜ, hát mitnemondjak, itt ugyancsak nemvettem könyvet, volt 2 megtartott óra, vizsga pedig úgy zajlott le hogy bementem, huztam 2 tételt egyiket elmondtam (ugye 2 lapon voltak a tételek) alighogy elmondtam a tételt a VB kihuzta a kezembol a 2-dik tételt és elengedtek sikeres vizsga címszóval (nem kértek stabil oldalfekvést se lélegeztetést);), kb lezajlott az egész 2 perc alatt, szvsz az EÜ se nehéz, megbukni max akkor lehet ha nagyon ki akar veled cs*szni a VB.Utána jött a rutin: hát itt elég kemény VB-t fogtam ki, majdnem meghuzott mert aztmondtam hogy a fékpedálnak 1/3 után bekell keményednie, és akkor mukodik rendesen, de a többi (parkolás, tolatás stb. sima ügy, a 8 óra vagy mennyi a rutin elott boven elég rá).Aztán jött a forgalmi. Na hát ez egy élmény volt, gyomrom györcsben előtte + szokásos drukk, VB kezetfog oktatommal beul kocsiba, elkéri adataim, vizsgalap stb, és akkor mondja hogy indulhatunk. Amint elindultunk a VB meg oktatom elkezdett kedélyesen csevegni egymással, elmondták egymásnak az utobbi napok torteneteit (közben kiderult hogy oktatom is anno VB ként tevékenykedett), mindezt olyan jol csinálták hogy teljesen el is felejtkezett az ember hogy épp vizsgázik. Persze simán meghuzhattak volna forgalmi vizsgán mert egy 30 as táblába futottam bele kb 70 el vizsga közben, de vagy a VB hagyta figyelmen kívül vagy nem is figyelt. Magyarul iszonyat szerencsem volt a forgalmin, és ez az a rész a vizsgák közül ahol 50-50% ban mulik rajtad az eredmény és a VB-n. Ha jót fogsz ki nincs gáz de ha olyan kedve van akármit csinalhatsz meg fog buktatni. Ezek után márt csak a lekelett adni a vizsgalapot a Közlekedési Felügyeletnél, 3 nap mulva mehettem vissza a vizsgaigazolásért, azt leadtam okmanyirodaban hétfon és pénteken már a kezembe volt a jogositvany.