Jogosítvány
  • sz4bolcs
    Én pécsi vagyok, szóval lehet nem sokat mondana ha elkezdeném sorolni az utcákat. Bent a városban keringtünk.
    Nekem ez a 3. vizsgám volt, de előző kettő nem a vizsgabiztosok miatt nem sikerült. Egyiknél egy záróvonalat kaptam el sávváltáskor, utána nem vettem észre egy egyirányút, aztán a következő vizsgán meg belső sávban mentem, oktató mondta, köv kereszteződésnél jobbra megyünk, én kiteszem az irányjelzőt, kimegyek a külsőbe, kanyarodok be jobbra, de már jelzés nélkül, ugyanis visszakattant, én meg nem vettem észre. Ott mondták is, hogy álljak meg.. Bosszantó, hogy ilyen piti dolgon buktam el, de ezért tényleg csak magam hibáztathatom. Nagy drukk volt bennem, ami nem jó, mert nem tud normálisan lazán autózni és figyelni az ember, nálam ez volt.
    Most egy extrovertált vagány középkoru nőszemélyt kaptam vizsgabiztosnak, aki végig az oktatómmal beszélgetett minden féléről, ott panaszkodtak egymásnak, szídták a rendszert, én sem éreztem magam olyan feszélyezettnek, mert az oktatóm nem fapofával mondta, hogy "köv. kereszteződésnél jobbra", hanem miközben beszélgettek mosolyogva szólt nekem, mikor merre, meg lazábban, aztán beszélgettek tovább. Szóval elfelejtették velem, hogy vizsgázok. Végülis bele tudott volna kötni, mert volt mikor határozatlan voltam, de mondta, hogy látszik rajtam, hogy sokat dolgoztam ezért, és most ez megvan. Szóval jó napja volt.. meg nekem is :)

De több friss jogsis (2-3 éve van nekik) is mondta, hogy ilyenkor jön a neheze, mert itt már tényleg egyedül kell dönteni, nincs ki segítsen. Bele kell jönni. Meg az oktatóm is ezt mondta.

Ami elkeserítőbb az az, hogy ma mentem okmányirodába elvinni az igazolást, hogy kovácsoljanak nekem jogsit, aztán közölték, hogy harmincadikára tudnak időpontot adni... és onnantól még másfél hét, mire megjön. Szóval elmegyek inkább egy kisebb településre, ott gyorsabb az ügyintézés.

Még valami: Most kezdem átérezni, hogy nem túl poénos, amivel vicceltük egymást, mikor kezdtük a tanfolyamokat, hogy "na akkor most nem szabad utcára menni", meg a többi gyalogos elütéses poén.
    Sokáig szeretnék baleset nélkül közlekedni, és másnak is ezt kívánom.