Jogosítvány
  • Macccy
    Ehh emberek ... nekem már 1 hete tiszta rossz a lelkiismeretem. Elsőre egy apró hülyeség miatt a faszbiztos megvágott a rutinvizsgán (a megengedettnél 30 centivel távolabb álltam meg a szlalom végén levő bólyától). Nem estem kétségbe, mivel minden más hibátlanul ment, sőt a többieket is megvágta mind a kiskancsó (volt akit komoly okkal). Mivel munka miatt mielőbb kellene a papír, kifizettem zsebbe a rutinvizsgát és erre készülök a forgalmin is. Na ettől van lelkiismeretfurdalásom.
    Eddig mindíg minden vizsgán átmentem önerőből és pont egy ilyen "fontos" dolgot kell kifizetnem. És akkor még nem is beszélve azokról akik élből így veszik meg a papírt és nem is tudnak vezetni - tisztelet a kivételnek persze. Nem mondom, hogy én TUDOK vezetni, mert azt sokan még több év vezetés után sem mondanák. De ha az ember nem csinál semmi egetverő marhaságot és megvágják ... és az átlagparaszt 80 (!) százaléka még egy kibaszott körforgalmat sem tud használni, képtelen irányjelezni és még sorolhatnám.

Persze gyakoroltunk párszor forgalomban és eltekintve a kezdeti 2-5 lefulladást (szokás és cipő kérdése) és a logikátlanul elhelyezett, de betanulható jobbkezes utcákat, nem is volt komoly gond. De ha összefut az ember egy szemét biztossal a rutinon, az utána már nem bízik a forgalmisban sem. Megvághat azért, mert piros jelzésénél lelépő gyalogost nem ütöm el (dúrván hangzik, de havert azért vágták meg, mert megállt a zebrán rosszkor áthaladó gyalogos előtt, mikor őneki már zöld volt a lámpa) vagy azért mert egy váratlanul kitolató autót vagy későn felmért kátyút irányjelzés nélküli terelővonal átlépéssel kerülök ki. Még akkoris, ha csak pár tíz centit megyek át! Sőt volt olyan is akit azért vágtak meg, mert az irányjelzőt csak 5 másodperccel később kapcsolta le. Marhaságok. Nekem mégis bűntudatom van ... picsába! Leszarom a pénzt, de hogy ennyire mocskok legyenek. Ha meg élesbe csinálom "borravaló" nélkül, akkor meg megvág és ezzel bukok pótvizsgadíjat (ami annyi mint a zsebpénz) és ami a legfontosabb, újabb egy hetet legalább.
    Rohadt egy banda ...