Jogosítvány

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

CaviaR
Anno én sem fulladtam le. Úgy csináltam végig a rutint, a forgalmi órákat és a vizsgát. Csak rutinvizsgán fulladtam, de ott 2x is egymás után. 😄

Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen. Pedig nem. Ne feledd: amatőrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!

nemtom már hol hallottam, mondjuk feltûnõ volt, h faternak kicsit "kékesebb" árnyalata volt a jogsijának, az enyém túl rózsaszín volt... egyébként a másik ok, amiért nem tudhattam róla, az valszeg az, h a KRESZ könyvbe nem nagyon olvastam bele, elég volt nekem aza 3 és fél óra hetente három-négyszer a suliban... egyébként gyakorlójogsit is hülyeségnek tartom, mert sokan a környezetmben csak azért teszik le a jogsit, mert késõbb csak drágul, és ekkor kérdezem én, h ez az emberke két évig nem vezet, és akkor amikor kocsiba ül egybõl "bénázhat"(nem biztos!!) utánfutóval... innentõl tartom hülyeségnek...

Ha alszom megéhezem, az evéstől meg elálmosodom! Szép az élet!

CaviaR
Jajj dehülye vagyok! 😄
Rutin vizsgát olvastam, de forgalmi vizsgára gondoltam. 😊 Amit mondtam, az az utóbbira vonatkozik.

Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen. Pedig nem. Ne feledd: amatőrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!

akyyy
mert te már régebben vezettél én meg egyáltalán nem😄

̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊

Mhosah Myth
Meg nem is rángattam még meg a kocsit... 😊

Gigabyte GA X48 ds5 rev2.1| Core2Duo E8200@3,4Ghz | 2x2Gb DDRII OCZ Reaper kit 800Mhz@1020Mhz | Sapphire Radeon 4890 vapor-x 1gb OC | 500Gb WD SataII | FSP Bluestorm II 500W táp

Mhosah Myth
4 órám volt eddig voltam forgalomban meg távolságin is rutinfeladatokat is csináltunk de eddig még nem fulladtam le egyszer se hála Istennek... 😊 <#worship><#wink><#crazya>

Gigabyte GA X48 ds5 rev2.1| Core2Duo E8200@3,4Ghz | 2x2Gb DDRII OCZ Reaper kit 800Mhz@1020Mhz | Sapphire Radeon 4890 vapor-x 1gb OC | 500Gb WD SataII | FSP Bluestorm II 500W táp

akyyy
nekem ettõl nem kell félni, inkább attól, hogy úgy rug a büdöskocsi hogy csak na, lefulladások, valamint akötelezõk után ne huzzam a kerékcserét, mert azt nemtudom😞((

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

CaviaR
😊
Enyém holnap lesz 7 hónapos. 😊

CaviaR
Na, akkor kalappal!
Csak arra figyelj, h biztonságosan vezess.
Gyakran nézz a visszapillantókba ha kell ha nem, mert ha csak akkor nézed amikor sávváltás stb., akkor pontlevonást kapsz!

Aquir
tudom hogy ezt mondod. Én vizsgáig azt csinálom amit leírtam (ugy tanították), utána meg édesmindegy, ebbõl ugyse lesz baleset 😊

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

ma 1honapos a jogsim 😉

akyyy
HOLNAPO RUTINVIZSGA, broáff, olyan "jókor", hogy az isten nem ver bottal, de azért szorítsatok 😊
augusztus 31-tõl október 7-ig😄 kicsit se égõ!😄 5 pótórával😄

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

LiPTON
meg kell állni, de nem tábla vonalában, hanem a szegély (meghosszabított képzeletbeli) vonalon belül

Aquir
miközbe vezettem is úgy volt, hogy ha nincs STOP táblánál vonal, akkor is meg kell állni, majd elkezdtünk kiaraszolni, hogy megnézzük, jönnek -e

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

LiPTON
nem tom, de nekem úgy rémlik, hogy az oktatóm úgy mondta: ha van vonal a stoptáblánál, akkor 1értelmû(vonal), ha nincs, akkor a szegély vonalában, nem táblánál

meg kell állni, akkor is, ha nem látod be az útszakszt...
elinduslz, és ha jönnek, megállsz mégegyszer...

Mhosah Myth
Na ma volt a 3.-4.ik órám vezetésbõl az oktató elvitt távolságira... Iszonyat jó volt. Útvonal Eger-Szarvaskõ-Bélapátfalva-Mónosbél-Szilvásvárad-Nagyvisnyó kb. 50 km

Tarajos Sül
Énis is igy tanultam,de ha jol emlékszem ez nem volt benne a könyvben: Mielöbb értesitsünk egy szerelöt,a balesetek elkerülése érdekében!

Végülis ha mindenki betartja a kreszt nagy baj nem lehet!
De sajna nem mindenki ilyen!
Mert kretén módon van megfogalmazva a könyvben is.😊 Úgy szól hogy a vezetési jogosultság elsõ alkalommal való megszerzésétõl számít a 2 év. Egy szóval sem említik hogy ez a vezetési jogosultság konkrétan kategóriákra külön-külön érvényes, vagy minden egyben számít. Így aztán bárhogy lehet értelmezni.

It\'s funny. Little things used to mean so much to Shelly. I used to think they were kind of trivial. Believe me, nothing is trivial.

Tarajos Sül
mindik is szerettem szétválasztani a nyelvtanban a j betüst az elpiszilonostól!

De ez vhogy kimaradt!
Azért lehet mert idõközben szépen "belesimult" a Kreszbe. Újkorában nagyon komolyan kihangsúlyozták hogy mostantól kezdõ jogsi van 2 évig (talán még más jogsi is járt asszem, de ebben nem vagyok már biztos). Mostanra viszont annyira megszokottá vált a dolog hogy nem is hangsúlyozzák ki külön a tankönyvben, csak szimplán benne van a szabályok között hogy mit nem csinálhatsz 2 évig és kész. Sehol nem írják hogy ez azért van mert próbaidõs az ember, és keményebb elbírálásban lesz része. Pedig ez utóbbit talán nem ártana tudatosítani. De a jogosítvány is ugyanolyan mint az "öregek". Lehet hogy azért hallottál róla hogy be akarják vezetni mert megint szóbakerült hogy külön jogosítvány járjon erre az idõre. De ha így van akkor az csak az okmányt érinti, maga az rendszer már 10 éve él.

It\'s funny. Little things used to mean so much to Shelly. I used to think they were kind of trivial. Believe me, nothing is trivial.

Balo
Csak akkor kell vasúti átjáróban a tábla vonalában megállni, ha nem mûködik a fényjelzõ készülék.

&#8222;Aki tudja a hogyant, mindig fog találni munkát. Aki ismeri a miértet, mindig a főnöke lesz.&#8221; - Emerson

Tarajos Sül
Gratula!!!

Akkor végülis sikerült!
Szerintem is így van.

Balo
Ajánlom figyelmedbe. 😉

&#8222;Aki tudja a hogyant, mindig fog találni munkát. Aki ismeri a miértet, mindig a főnöke lesz.&#8221; - Emerson

Tarajos Sül
jaj bocsi mindig elfelejtem: muszály=muszáj
Tarajos Sül
Én ugy tudom a biztositatlan vasuti átjáróban nem muszály megállni,csak akkor ha látotávolságon belül közeledik egy vonat!

Legyen az bármilyen messze is!

Vagy ezt is rosszul tudom?
Nekem a kresz-vizsgán ez volt az egyik kérdés, én pedig úgy emlékeztem, hogy ha nincs vonal, akkor a tábla vonalában kell megállni. A végén kiderült, hogy nem ez a jó válasz, hanem ott kell megállni, ahonnan a keresztezõdés jól belátható. Ezen kívül csak 2 hibám volt, és ez a lényeg:-)

Tarajos Sül
Igen értem!

Eddig is ugy csináltam,de azért meg akartam kérdezni egy helyesirási szakértõtöl! 😊)))
shad0w
így van
tábla vonalában egyetlen esetben kell megállni, mégpedig a biztosítatlan vasúti átjáró elõtt, ha jól tudom 😊

don't give a fuck

Balo
elõször is: muszály -> muszáJ
másodszor: Ha van vonal, megállsz a vonal elõtt, majd elõregurulsz, hogy belásd a keresztezõdést. Ha nincs vonal, akkor ott állsz meg, ahonnét belátod a keresztezõdést.

Tarajos Sül
Ezt nemértem:

A kresz szerint a Stop táblánál meg kell állni,mégpedig az útbúrkolaton lévö fehér vonal elött,vagy ha nincs vonal a tábla vonalában!

ÉS mi van akkor,ha a tábla vonalábol nem beláthato a keresztezödés vagy az utkanyarulat?

Akkor muszály elöre menni a táblán tulra,mert nem belátható az út pl a fátol stb!

Elvileg ha nincs vonal,akkor a Stop tábla utáni részen nem szabad megállni!

Szerinetek?
király, akkor én is vihetek majd egybõl utast...
ezt nem tudták nekem megmondani a tanfolyamon...

érdekes... én úgy hallottam hogy be akarják vezetni, de hog már 95-óta így legyen... na mind1, mindig tanul vmit az ember... 😄 köszi...

LiPTON
akkor én emlékszek vmire rosszul. megtaláltam én is

LiPTON
2 együtt volt

[HUN]FaTaL
az 1 autóúttal Gyöngyösnél nem értenék egyet, mivel még pest környékén az M0s is autóút😄 igaz korlátozott (végig 80 ill helyenként 70), de attólmég autóút

http://goo.gl/gd6Zi5

Ez a kezdõjogsi 1995 óta érvényben van.😊 Hugom akkor szerezte meg a jogsit, és ha pár héttel késõbb kezdi akkor már õ is azt kapott volna.
Viszont érdekesen számolják a két évet. Tavaly megcsináltam az A-t, na mondom két évig nincs utas. Aztán utánakérdeztem, kiderült hogy az elsõ kategória megszerzésétõl számít. Mivel a B-m akkor már elmúlt 11 éves, ezért az A-m se lett kezdõjogsi. Ha nem lett volna semmilyen jogsim, akkor lépett volna csak életbe a 2 év. Logikát nem különösebben kerestem benne.😊 Az oké hogy a forgalomban közlekedés már rutinból megy a másik kategória okán, node a motoros múltam egyenlõ lehetne a semmivel. Márpedig ha elkezdek gyengézni egy nagyvason akkor nagyon hamar perec lesz belõle.😊

Brankley
akkor jó drága volt Neked, bár a kettõ együtt volt?
Amúgy miért válaszolsz saját magadnak? <#nemtudom><#nevetes1>

Légy jó, légy hű Magyar!

Mhosah Myth
Vagyis rosszul mondtam 😊, nekem mondta az okatató, hogy egy évig nem vezethetek mert csak 1 év múlva leszek 18... Idézek a könyvbõl:

"A vezetési jogosultság elsõ alkalommal történõ megszerzését követõen Önnek két évig ún. kezdõ vezetõi engedélye van. Ez idõ alatt gépkocsijával nem vontathat pótkocsit. 18 éves koráig pedig külföldön nem vezethet!!"

Szóval az 1 év csak arra vonatkozik aki 17 évesen megszerzi a jogsiját...

az fasza, azt hittem, h csak akarták, de ezek szerint be is vezették... akkor nekem még van egy évem belõle... :S

LiPTON
tényleg?? én még nyáron kettõt tanultam, 2õt jelöltem a vizsgán is, és jó lett

Mhosah Myth
Csak 1 évig nem vezethetsz külföldön...

LiPTON
nem. 2 évig próbajogsi, ami annyit tesz ki, hogy nem vezethetsz külföldön az elsõ két évben, nem vontathatsz utánfutót, s ha bármilyen szabályszegést(???jól mondom???) elkövetsz, meghosszabíthatják a kezdõ vezetõi engedélyed(nem is próbajogsi, hanem kezdõ jogosítvány- hivatalosan)
+ motorral nem szállíthatsz személyt, amíg le nem jár

hmmm, a próbajogsi bevezetése nem csak tervezet volt?

Érzésem szerint ott nem a pontgyûjtögetés kezdõdött volna, hanem ugrik a próbajogsid 1-2 évre.😊

LiPTON
nincs mit, legalább én is megtudtam, hogy jól saccoltam a nyáron

magus
csak a 4000 ft-ra lettem volna kivancsi, de koszi szepen😊

LiPTON
rendõrök jöttek velem szembe

LiPTON
2 évig vezetek a községünkben jogsi nélkül, 'szal vmi tapasztalat már van<#idiota>
s nem 1x hívták már ki rám a police-t, de nem volt eddig problema, mert csak lakott területen kívül nyomom naon(földutakon), s fõleg mert forgalomban tok normálisan vezetni. volt olyan nem 1x, hogy jöttek velem szemben, tudtam hogy engem keresnek, de nem állítottak +, mert minden rendben volt, szabályosan mentem, ahol érzem, hogy veszélyes szórakozni. itt sem azért nyomtam, mert olyanom volt, hanem mert siettem órára