Jogosítvány
  • BenceYCE
    Haverom édesapja mozifutár volt ifjonc korában. Egy 2vh.-s bmv motorral tolta az öreg. Akkoriban tán még a rendőrnél is jobban leszarhatta a kreszt egy mozifutár. Akinek meséltek ilyeneket a szülei azok tudják miről van szó. Szóval elmesélte az öreg, hogy annakidején amikor letette a jogsiját A kat.-ra akkor mondta neki az oktató:
    -Mindig úgy közlekedj mintha mindenki aki körülötted mozog az utakon az teljesen hülye lenne! Mindig készülj fel a legváratlanabb dolgokra hiszen lesz@rják, hogy téged nem vesz körül acélkarosszéria.

Akkoriban pedig nem is volt ennyi autó. Valahogy én is ezt tudnám tanácsolni a frisseknek. Én is csak a d-kat. letétele után jöttem rá, hogy valójában miről is szól a közlekedés. Bár most már nem a saját életem kell féltsem hanem a körülöttem mozgó hangyákét...

Pedig volt idő mikor rengeteg ökörségbe belementem. Nem is lehet elvárni egy szárnyait bontogató állatkától, hogy azonnal vérprofiként kezdje szgk-s pályafutását. Viszont amikor már egy-egy vidéki melóra nem akartak eljönni velem a kolegák mert ugyan tudják, hogy biztonságosan vezetek mégsem mernek mellém ülni, az azért elgondolkodtató volt. Dehát délutánra mentünk vidékre és másnap hajnalba indultunk haza a fővárosba. Este pedig fokozott óvatossággal kellene közlekedni nem 160-nal a legelhagyatottabb mellékutakon mint ahogy én tettem meg 200-zal autópályán. És sajnos az egyik kolegám esete is kezdte felnyitni a szemem. Autópályán 220-szal a belső sávban egy elhagyatott teherautógumiabroncsba futott hajnali 2-kor. A helyszinen meghalt. Akkor gondolkodtunk el, hogy vajon normális értékrendű embereknek mennyi pénz kell ahhoz, hogy ennyire siessen mert a megrendelőnek fontos a munka. Ma már ott tartok, hogy nincs is kedvem beülni a család 307sw-jébe mert vezetek eleget a munkahelyemen. Erről jut eszembe! Ajándékba adom a 105-ös skodám bárkinek.(priv)