Jogosítvány
-
Cvd #1223 Akkornem nagyon fogunk kiegyezni.:) Én tavaly az A miatt forgolódtam rutinpályán/vizsgabázison, egy halom kiskölköt láttam Simsonon is gyakorolni/vizsgázni. Ha neked is igazad van, akkor az Állam bácsi megint nem tartja be a saját maga által felállított szabályokat. Nem akarom lelámázni az infoforrásodat, de az igazi ezek után az ide vágó joganyag kikeresése lenne. A leghivatalosabb forrásom jelenleg a tankönyv, aszerint a Simsom smpk, nem 40 van benne hanem 45, ráadásul hivatalosan az nem az adott smpk maximális sebességére vonatkozik, hanem szó szerint "maximális tervezési végsebesség", vagyis gyakorlatban lehet gyorsabb is, attól még belefér. Való igaz hogy több dolgon változtattak a KRESZ-ben, de ezeket legalább a változtatásoknak megfelelően hozzák az újjabb könyvekben ha gyakorlatban nem is szívóznak. Akkor nem értem miért maradt így "hibásan" az smpk kategória már évek óta.
Annak monduk látnám értelmét hogy B-s jogsival ne lehessen vezetni kezelés szempontjából "normális" motorokat. Az még elmegy hogy a motoros KRESZ-t nem ismeri egy B-s jogsis mert olyan nagy eltérés nincs. Viszont míg egy robogón egy hülye is azonnal eleboldogul a 2 fékkar+index+gáz kombóval, a Simson kezelése azért gyakorlatot igényel.