Jogosítvány
-
Cvd #1219 Megnyugtatlak, szerintem félremagyarázod a dolgot. De nézzük lépésenként:
- Ha 2002-től van érvényben az egész, akkor hogyan lehet hogy azóta sem foglalkoznak a Simsonokkal (és a többivel amit majd lejjebb említek)?
- Ha a 40km/h a jármű végsebességére vonatkozik, akkor az 50ccm-es járművek 90%-a nem felelne meg, nemcsak a Simson. Miért nem szállnak rá a büntetgetésre, hisz jókora pénzt szedhetnének be belőle? Ha meg a 40 a maximális haladási sebességre vonatkozik, akkor semmi változás nincs a 2002 előtti állapotokhoz képest.
- Utas: nemcsak a Simsonodra fér fel mégegy utas, pl. kábé az összes nagytestű robogóra. Feljebb írtam hogy mégsem büntetgetnek emiatt, vajon miért?
- Mint írtam én nem "állítólagos" szövegekből tájékozódok, hanem tavalyi motoros tankönyvből, merthogy tavaly csináltam A-t, azonfelül éveken át robogóztam egy hónappal ezelőttig. Szó sem volt ezekről amiket írtál, holott akkor is már 2 éve élt volna a dolog.
Összefoglalva: eltérés van a jogszabály és a gyakorlat között. Valóben nem fér bele a tökéletesen a Simson a smkp kategóriába, de szinte semmi más sem, sem robogók, sem az 50-es krosz/sport/egyéb motorok. Emiatt nem foglalkoznak ezekkel a dolgokkal a rendőrök, ha 50ccm-es, akkor gyakorlatban nem fognak zargatni és kész. És egyenlőre nincs konkrét nyoma annak hogy bármit is változtatnának ezek a közeljövőben. Tehát felesleges feltalálni a spanyolviaszt és ok nélkül ilyesztgetni a fórumozókat.:)