Valentino Rossi: 13. helyezett
„Természetesen nagyon csalódott vagyok a verseny miatt, hiszen 8 pontos előnnyel várni az utolsó versenyt, aztán pedig nem nyerni, hát ez egy katasztrófa. Gyakorlatilag a versenyen kettőt hibáztam, az egyik a rajtom volt, a második az esés. Összességében egy érzelemben gazdag szezon volt, az elején sok balszerencsével, sok szép pillanattal, és most pár hibával. Ez a versenyzés! Minden, amit most mondani tudok az egy nagy gratuláció Nicky-nek, mivel ő egy nagyon jó versenyző, jó srác, és megérdemelten lett ő az első idén, mivel ő teljesített a legjobban egész éven át. Őt már rég óta ismerem, a családját is, és habár nagyon csalódott vagyok, egyben nagyon örülök is neki, hogy Ő nyert. Nagyon szép harcot vívtunk idén, nem úgy mint az előző években, amikor mindig beszólogattunk egymásnak az ellenfelekkel, és mi mindig tiszteltük egymást. Szeretnék egy nagy köszönetet mondani az összes szerelőmnek, az összes embernek aki segített nekem az egész évben, a Yamaha-nak, és biztos vagyok benne, hogy a következő évadban a 800 köbcentis motorokkal újra egy izgalmas szezont csinálhatunk végig, nagyszerű csatákkal fűszerezve!