Alapvetően az már körvonalazódik, hogy a makró fotózás és a portréfotózás is egyaránt érdekel. Emellett a tájképekhez praktikus volna egy nagyobb látószögű objektív is, mint ami a fenti portréfotózáshoz ideális.
Teleobjektívben egyelőre nem gondolkoznék, talán ezt hagynám későbbre és addig használnám a kit objektívet.
S természetesen nem csak e program és a statisztika alapján választanék, csak érdekességképpen megnéztem mit dob ki.
Az elmúlt napokban is - ezt megelőzően - az 50mm-es objektívek irányába nézelődtem elsősorban, ahogy látom választék van, egy csúcs objektív számomra túlzás volna és elérhetetlen is, az olcsóbbak közül egyelőre nem tudom melyik az ami megfelelő. A nagyon olcsó verziótól tartok picit, bár láttam, fogtam kézben egyet s végülis nem tűnt olyannak ami szét akarna esni, de ha hosszútávon gondolkozok talán megéri tovább várva, egy komolyabbra gyűjteni.
Talán dióhéjban egyelőre ennyi amit le tudok írni. :) Az persze nem hátrány ha a makrózáshoz és a portréfotózáshoz esetleg az általag is javasolt utat választom és nem ruházok be csak egy objektívre, ami mindkettőre alkalmas. Vagy magában, vagy közgyűrűvel kiegészítve.