Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • morcosqtya
    Igen, érdekel.

Az, hogy valaki hobbifotós, vagy csak amatőr, teljesen kezdő nem azt jelenti, hogy szükségszerűen egy igénytelen idióta akinek mindegy mit tesz fel a vázra (EOS 20D azért nem szar gép egy kezdőnek). Főleg ha csak a "sz@ros" 50ezer forintjáért is keményen meg kell húznia a nadrágszíjat egy hónapban (és ebből az 50-ből nem lehet L-es objektívet venni), mivel nem ez az elsődleges hobbija / munkája.. illetve mellette esetleg család is ott van, lakás fenntartás vagy adósság, hitel részlet stb.

Sajnos (és ezzel senkit de senkit nem szándékozom megbántani) minden egyes szakmai területen gyakori az az ártalom (magamon is észrevettem régebben ezt olyan területen ahol viszonylag hitelesnek és kompetensnek tartanak 20 éves gyakorlattal..), hogy a szakmai elit "fent" már gyakran elfelejti azt, hogy honnan jött, vagy hogy a profikon / félprofikon kívül "lent" is létezik világ, léteznek emberek, gyengébb pénzügyi lehetőségekkel, kisebb igényekkel és más célokkal, de mégis az adott területhez sorolhatóan.

Érdekes is lenne ha a 65 éves turisták rajokban L-es objektívekkel és 1D-vel mászkálnának (kivéve a Japánokat ugye.. :)) ), vagy minden 14 éves kissrác középformátumú kamerával kattintgatna a hányó haverokról a gimi buliban.
    :)

Tehát igen.. van egy igényem (ami vélhetően alacsonyabb mint bárkinek itt), van korlátozott anyagi lehetőségem és van racionális döntésre való törekvésem költséghatékonyság tekintetében. Szerintem ez nem baj.

Én pusztán ezért kérdeztem, ezért érdekelt mik a lehetőségek ezen a belépő szinten, korlátozott anyagi lehetőségekkel, maximalizmus nélkül de ésszerű döntést hozva. Konkrétan két lehetőséget dobtam fel, amit a hetekben kaptam. Nincs kedvem tudatlanul kidobni azt a kis pénzt sem, ezért relatívan jó megoldást keresek.

Köszönöm a terjedelmes válaszodat! Átgondolom, a 28-135-ös esélyes, még olvasgatok róla. Új ára annak 120 körül volt, viszont filmes géphez szánták (eredetileg) így nem tudom mennyire jó ötlet azokkal a lencsékkel (tükröződésgátló? bevonat nélkül) DSLR-re felrakni.. van aki szerint nem szabad.
    Ha most megint hülyeséget mondtam akkor Mea Culpa.. valahol mindent el kell kezdeni..