.
  • Magnumrolcsi
    Sajnos minden autó(legtöbb) ellensége a rozsda, és azt már igazán nem lehet eltüntetni. Csak meghosszabbítani mindig pár évvel. Erről lehetne írni. Még a tél beállta előtt hozzák javíttatni a kocsikat ezzel a problémával is. Mercedesek is voltak, abból is az E-osztály, 2000-es évjárat körüliek. Az egyiknek a küszöb + ami van küszöbvédő díszléc (ha kinyitod az ajtót) alatt, a patentok lyukai körül. Ennél ugye le kellett venni mind a négy ajtót, hogy normálisan hozzá lehessen férni.
    Másik az ezüst, annak mind a négy ajtó alja kívülről(díszléc alatt), + a belseje alul, és ennél is a küszöb.

A kilincsnél lévő sérülést meg ha már annyira belebújnak az autóba próbálják meg inkább kinyomkodni és utána kittelni. Ha multispotozzák oda a fém védeleme, mert ugye megégeti a felületet egy pontba(többe). Ajtóknál igaz lehet orvosolni ha az égett részt letisztítják, kezelik ...
    Én most a küszöbömnél inkább nem engedtem, hogy spotozzák mert azt nem tudom belülről lekezelni és előbb utóbb ott elkezdi enni a rozsda. Szerencsére csak egy kis horpi.

Ma csináltam egy Nissan Almerat. Eredetileg csak egy jobb hátsó ív + küszöb javítás (rozsda). Ezt az autót már régen valahol javították(nem nálunk), mert a jobb hátsó ajtó farcban(kerék ív) már szétrepedt a kitt. Dolgozott alatta a rozsda, szabályosan szét volt nyílva(állt a kitt alatt is a víz). Természetesen ott ahol előzőleg átlett hegesztve. Így lett egy ív + küszöb javításból még egy farc javítás is ami több idő igényelt mint az eredeti javítások. Kb. egy arasznyi kittet kapartam le/drót korongoztam le. És töltöttem után rá kb. 1cm üvegszálat + kittet.