.
-
Szépjóestét' :)
Egy akkumulátorral kapcsolatos kérdésem lenne, gugliztam is de nem találtam kielégítő választ... Szóval az lenne a probléma (akkut csutkára szívta folyton az udvaron állva...plusz menet közben is néha ledöglött, legutóbb vontatni kellett)hogy volt a Golfommal egy kis gebasz, de a probléma forrása kilőve (valami relé volt sz.r), autó megjavítva, szerelőtől visszakapva, a szerelőtől el lett hozva, az autó annyit kibírt normálisan hogy hazahozott, ma viszont beindítottam délelőtt, örültem is, kétszer pöccre indult, leállítottam, aztán a gyújtást rajta hagytam hogy ne zárja le az autót az elektronika automatikusan egy idő után, ablakok lent, hagy szellőzzön kicsit az udvaron ne legyen benne 40 fok. Este hat körül le akarom zárni az autót, eleget levegőzött, kulcs le, kulcs ki, riasztó gombját megnyomom, a normálisnál halkan nyikkan a riasztó, lezárja az autót, de hogyan...annyi elektromosság nem volt már hogy az elektromos ablakokat felhúzza magától (ugye felhúzza ha lent volt ha lezárod), csupán az ajtókat nyomta le...f4sza, ajtók zárva, első ablakok lehúzva teljesen.
Amikor a legutóbb az autó el lett vontatva a szerelőhöz akitől most visszakaptam, az akksi annyira le volt szívódva hogy vontatás előtt hiába bikáztak rá próbaképpen meg sem nyikkant.
*** A lényegre térve most az a helyzet hogy van egy akkum ami alig 2 hónapos vadiúj Bosch (gondozásmentes zárt nem tölthető után semmivel) és ugye csutkára lett szívva a múltkor, most itt van az autó a hibás alkatrésze kicserélve, viszont nem tudom mennyit töltött rá a szerelő hogy haza tudott hozni a szekerem, de most megint nem indult be. Volt egy régebbi akkum amit azért nyugdíjaztam le mert már nem volt elég töltése néha újratöltögetve sem, azt beletettem az autóba - így pár hónap után kamrában porosodás után, és indult az autó, motort járattam vagy 10 percig ledöglik-e hogy - vajon csak szerencse-e éppen annyicska áram volt hogy elindult? - de nem állt le, műszerfal is kitűnően világít, töltés rendben (az utóbbiakból kiindulva, mivel töltésmérővel nem rendelkezem).
Összegezve: adott 2 nem kifejezetten megbízható akku, és egy elvileg már megbízható, megjavított autó. Az egyik akku fogalmam nincs milyen korú, amikor az autót vettem (január) azt mondták új (ki tudja...de tény most megy vele az autóm). A másik akkum új, 2 hónapos körülbelül, de az autó régebbi hibája miatt a töltése használhatatlanul alacsony lett.
A kérdésem: mit lehet kezdeni ezzel a szinte új akkuval? Mert 30 ropit nem akarok költeni újra amikor 2 hónapja tettem meg...csak történt ez a sajnálatos esemény. Egy 5V-os akkutöltőm van, de fogalmam nincs mit mutat, mennyi ideig hagyjam rajta az akkum. Kérem segítsen aki tud... :)
Köszönettel, Bro