.
  • cement
    pár tipp :)
    ha már messziről látod hogy piros van, motorfék. sok ember nyomja amíg csak lehet, aztán belefékez. ez két okból is szar, feleslegesen fogyasztod a benzint, és koptatod a fékbetétet is. ha közben zöld lesz, ráérsz majd akkor gyorsítani. ha tudod hogy piros lesz, nem éred el a zöldet, akkor megint csak gázelvétel (ha sietsz, akkor viszont revmatch kickback 2be aztan hadd szoljon:)). 0ról gyorsításnál 1-2n minél hamarabb túl kell lenni, nem azt jelenti hogy padló, de egy határozott fél-padló, 3-3500nél elvált. nagy forgalomban pedig teljesen felesleges az előzgetés, sávváltogatás, még akkor sem érdemes ha sietned kell, mert semmit nem lehet vele nyerni. autópályán megint csak egy jó tanács, hogy inkább induljunk el 5-10 perccel előbb, és menjünk konstans 100-110el. előny ha van a kocsiban pillanatnyi fogyasztásmérő, ugyanis lehet, hogy a magasabb fordulaton kevesebbet eszik, és egy hosszú pályázásnál litereket jelenthet. pl anyám 1.6d sx4-e 5ben óra szerinti 120nál több mint fél literrel többet mutatott pillanatnyi fogyasztásmérőben, mint 126-128 környékén. én a carinával 100-110 körül szoktam menni, mert ha 130al mennék, kb 10 perccel előbb érnék fel pestre kecskemétről, mint 100-al. viszont az autóm sokkal többet zabálna. persze, unalmas, és ratyi dolog 100-al tötymörögni, én is néha beájulok, viszont olyankor arra gondolok hogy a megspórolt benyából még el tudok mászkálni egy csomót a városban és nem kell tankolni annyit. eddig a rekordom kb 5,7 literes fogyi volt a kocsimmal :) igaz abban sok autópálya volt, ilyen lassú tempóban. csak senki ne mondja, hogy nem lehet reprodukálni azt az első ránézésre borzasztó kicsi számot, ami az autók gyári fogyasztásában van megadva. még alul is lehet szárnyalni. nagybátyám prius fogyasztásversenyt nyert 3.1es fogyasztással :) kevesebb mint a gyári adat