.
-
Hát kb minden héten 3-4x sötétben mászkálok, és pár részeg egyetemistán kívül senki sem lézeng ott, azokkal is inkább eldumálgatok, mintsem attól félnék, hogy megkéselnek.. De nem csak Veszprémben, Szombathelyen sem találni ilyeneket, egy két arogáns csövest kivéve, akik meg mondjuk fizikai felkészültségüket tekintve nem állnak a csúcson.
Persze nem mondom, hogy akkor nincs is, de úgy vélem, nagyobb a veszélye, hogy egy túlzsúfolt főúton - ami tele van kátyúval - baleset fog érni, minthogy az utcán helybenhagynak, megkéselnek.
Borg: Nem mondtam, hogy én látom értelmét ennek, mert ha egyszer fehér a jelzőkészülék fénye, és jön a vonat, akkor ott sokmindent tenni nem lehet. És mint tudjuk, az első csíkos táblától kell az adott (30/40km/h) sebességgel menni, tehát én itt arra gondolok, hogy ha akkor jön a vonat, mondjuk az utolsó tábláig, akkor van esélyed megállni, ha utána jön, akkor se százzal, se 30al nem menekülsz. Az meg egy nagyon sarkalatos helyzet, hogy pont akkor jön a vonat, mikor áthaladsz a sínen, mert igaz, hogy 100al kevesebb ideig vagy a sínen, de beléd belédcsapódhat.
No meg egy ismerős mondta, hogy azért is kell lassítani, mert a sín és út találkozásánál a gyorsan haladó kocsik hamar szétcsesznék az utat. Na nem mintha így nem szállna ki a vakbelem az ablakon, még ha 30al megyek át is...