Autó Mánia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

DanielT
Jah. Gyári immo. Megfelelõ felkészültséggel és eszközökkel nem akadály.
sztem a legtöbben van valamilyen védelem, csak a legtöbbjét egyszerû mûvelet hatástalanítani nekik sztem 😊)

|HALA MADRID!! |-------------------------| http://www.hackthat.net/df/ddos/48897/index.hack

Taranov
Igen, értem már.
BTW, lehet olvasni valahol a gyári indításgátló rendszerekrõl?
(Mellesleg a Golfban nem is tudok róla, hogy lenne ilyen, az Alfánál viszont az Alfa Code létezik, de hogy hogyan muködik, azt nem tudom)

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Taranov
Pedig ezt jó lenne tudni, ha az ember autót vesz 😄
Egyébként én sem tudtam.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

nem a bejutáson van a hangsúly, az indításgátló nagyon jó rendszerük, mert kulcs nélkül szinte lehetetlen beindítani õket. Ezt el kell ismerni, az EWS nagy találmányuk

|HALA MADRID!! |-------------------------| http://www.hackthat.net/df/ddos/48897/index.hack

Taranov
Volt az AutoBildben nyáron vagy õsszel is egy ilyen cikk, ott is nagyon jó helyezést ért el a BMW. Viszont kérdés, hogyha kiszerelik a zárat (a Golfunkat így próbálták megfújni), akkor be tudnak-e jutni.

Taranov
Ez felfogás kérdése, bizonyos megközelítés szerint tényleg mondhatjuk életstílusnak. Akkor viszont szinte minden márkának van olyan modellje, amit nem praktikussági szempontokból választanak az emberek.

DanielT
2 teljes és egy szervíz.
I.C.ram
Trabantot már nem gyártják, egyre kevesebben értenek a javításukhoz, tehát a pótalkatrész ára egyre magasabb. Trabantot meg baromi könnyû lopni.

De egy mondatba összefoglaljam a dolgot: Sok cigány van, aki ladával, trabanttal jár, és szeretne szép új, eredeti lada dísztárcsás felnit. 😛
I.C.ram
Egyik rokonom litvániából hoz be legális autókat, legálisan, viszont látja, tudja, hogy mi folyik pl a litván kikötõkben, és, hogy miket hoznak be, nem kicsit gyanúsan. Litvániából meg megy szépen ukrajnába, fehéroroszországba, oroszországba, stb. Hidd el lopják a BMWket is mint a cukrot, csak eleve kevesebb van belõle, mint egy Golf-ból ezért nem kerülnek fel a listára. Mert ugye hiába lopnak 1000 golfot, ha több millió van belõle.
ide tartozik, be volt párszol már linkelve szerintem, érdekes
egy autótolvaj vallomása

Punker
nem is tudtam hogy a BMW-hez 3 kulcs van

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

1999

Apróbb szösszenet a bmw.hu ról.

"Az elmúlt nyolc és fél esztendõben Magyarországon összesen 37 db, hivatalos márkakereskedõ által értékesített BMW-t tulajdonítottak el, derül ki az ORFK Körözési Alosztálya és a Wallis Motor által közösen készített felmérésbõl. Az 1995 utáni gyártású BMW személygépkocsikra vonatkozó elemzés azt mutatja, hogy a kocsik több mint felét bizonyíthatóan az autó kulcsának korábbi megszerzésével vitték el, a maradék 18 autó eltûnési körülményeirõl pedig nincs információ. Ha azt feltételezzük, hogy ezt a 18 BMW-t kulcs nélkül vitték el, a vizsgált nyolc és fél éves idõtartamra akkor is csak évente átlagosan két ellopott autó jut. Ezt a feltételezést megkérdõjelezi, hogy ha az autótolvajok ismernek olyan módszert, amivel kulcs nélkül elvihetnek egy 1995 óta gyártott BMW-t, akkor ez a szám miért ilyen alacsony.
A vizsgált idõszakban, 1995. január 1. és 2003. május 11. között pontosan 3607 db BMW személygépkocsit értékesített a Wallis Motor és márkakereskedõi hálózata. A 37 db összes ellopott autó ennek 1,03%-a, ha csak azokat a kocsikat nézzük, amiknek eltulajdonítási körülményeirõl nincs információnk, akkor ez az arány mindössze 0,5%. Végül, ha azt vesszük, hogy bizonyíthatóan hány autót tulajdonítottak el a saját kulcsa nélkül, akkor ez a szám kereken nulla. Ez a kiváló eredmény az 1995 óta minden BMW személygépkocsiban alapfelszereltségként megtalálható EWS indításgátló rendszernek köszönhetõ.
Az immár harmadik alkalommal elvégzett elemzésbõl még egy lényeges következtetést vonhatunk le: a nem a hivatalos márkakereskedõi hálózaton keresztül értékesített BMW-kbõl sokkal többet tulajdonítottak el, mint a Wallis Motor által forgalomba helyezett autókból. A nyolc és fél év alatt összesen 140 db magyar rendszámú BMW-t helyeztek körözés alá és ebbõl 103 darabot (74%) nem a Wallis Motor helyezett forgalomba, vagyis adott idõszak alatt háromszor annyi "magánimportos" BMW-t loptak el, mint a hivatalos importõrön keresztül értékesített autót. Ez a szám azért is lehet ilyen nagy, mert a nem hivatalos márkakereskedésben vásárolt autó esetén elõfordulhat, hogy az eladó nem adja át mind a 3 gyári kulcsot, ami minden BMW-hez jár."

Egyedül élem az életem, idegen tőlem a félelem, szabadon élek mindig hajt a vér. Kalapács József

Punker
ki lop trabantot? max pár részeg kölyök szerintem 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

SötétBarom
1100 lopott trabant ;DDDDDDD
Ez télleg kurva régi lehet 😊

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

1 ........1995 ......Honda Civic

Nem meglepõ. a sok gettósnak csak erre van pénze, és tudjuk jól hogy az esetek 90%-ban autót alkatrésznek lopnak. A hülyegyerek megsüti a motorját, sajnálja a pénzt új fõtengelyre inkább lop egy egész autót hozzá, a maradék alkatrészt meg eladja. Szégyen.

DanielT
Ez embertelen régi.
Hm kiderült hogy azért nincsenek rajta mert top10-en kívûl vannak ittegy régi de full lista..

A leglopottabb márkák
1) Volkswagen � 2363
2) Lada � 1472
3) Trabant � 1162
4) Opel � 1123
5) Audi � 1100
6) Fiat � 918
7) Mercedes � 858
8) Suzuki � 732
9) Wartburg � 654
10) Ford � 574
11) BMW � 464
12) Renault � 446
13) Honda � 434
14) Mitsubishi � 340
15) Peugeot � 310
16) Skoda � 301
17) Toyota � 215

(Az ORFK adatai)

DanielT
Egy kis USA statisztika

TOP TEN MOST FREQUENTLY STOLEN PASSENGER VEHICLES, 2004

Rank ...Year, ...Make, .Model
.1 ........1995 ......Honda Civic
.2........ 1989 ......Toyota Camry
.3 .........1991 ......Honda Accord
.4 .........1994 ......Dodge Caravan
.5 .........1994 ......Chevrolet Full Size C/K 1500 Pickup
.6 ..........1997 .....Ford F150 Series
.7 ..........2003 .....Dodge Ram Pickup
.8 ..........1990 ......Acura Integra
.9 ..........1988 .....Toyota Pickup
10 .........1991..... Nissan Sentra

Source: National Insurance Crime Bureau.
2004-2005 eleje

BMW és HONDA viszont PONT nicns rajta ;D

Punker
nincs egy összehasonlítás a lophatatlansági tesztrõl és hogy melyikbõl lopják a legtöbbet? 😊

DanielT
Alá tudod ezt támasztani valamivel?
I.C.ram
Nem kell eldurrani a BMWtõl sem. Érdekes módon talán lopott BMWkbõl hoznak be a legtöbbet 😄 Annyira mégsem lehetetlen a lopás 😛
I.C.ram
Miért tüne fel bárkinek is? Annyi ilyet látok már, hogy tilosban parkoló kocsit elvisznek.
Kit--Kat
az hihetõ...

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Punker
ismerve a magyar társadalmat az ég világon semmi nem történne 😞

SötétBarom
Megjelenik szuburbán környezetben egy borg kocka, majd vonósugárral asszimilálja a bmw-ket, és mindennek következményeként leesik a közeli búzamezõre, mert az iDrive rendszertõl megbutult a kollektíva..

<#papakacsint>

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

DanielT
Óriási kockázat. Mi van ha megszólal a riasztó, mert véletlen nem sikerül azonnal kiiktatni? A lópósbácsi meg ott áll bután a trailerrel. Fasza. Fõleg hihetõ.
Punker
kertvárosban este müxik talán, bár ott meg ugye az emberek legtöbbször garázsban parkolnak.

DanielT
Emelõs trailer... akkor lopjál emelõs trailerrel kocsit parkolóházból vagy kicsit forgalmasabb utcán ahogy te is írtad. Vagy bárhol. Szerinted mennyire egyszerû trailerrel lopni? Mekkora a kockázat? Ha babrálsz egy kocsival és jön valaki (rendõr, akárki) egyszerûen arrébbsétálsz. Csináld meg rendszámos trailerrel.

Majdnem urban legend kategória az emelõs trailer.
DanielT
És ennek mi a lóF köze van az autó lopásbiztonságához? 😄D
I.C.ram
De azért nem megy mindig a "bebaszom a' ablakot oszt uccú nekije"... Azért elég gázos mondjuk egy parkolóházban, vagy egy kicsit forgalmasabb utcán ilyet cisnálni.

Bejut a kocsiba, kiengedi a kéziféket, üresbe rakja, és máris mehet az emelõs trailerre.
Punker
amúgy apám jól járt a téligumit ugye sima lemez felnivel vette, amíg melóztak a kórházparkolóból lelopták a dísztárcsákat.

GregSB
Naja, de ezek a tesztek nem a kocsiban lévõ értékek ellopásáról szólnak, hanem a jármû elkötésérõl...

Az elsõt - ahogy Punker is írta - az összes autóval meg lehet oldani.

Punker
azt bármikor bármelyik kocsiból megoldják 😞

I.C.ram
elég, ha a cuccaidat lopják ki belõle vagy a légzsákot.
DanielT
És ha már bent vannak akkor el is van lopva ugye? Bármilyen autóba betörök 5 MÁSODPERC alatt. (ebben bennevan valamelyik üveg féltéglával bebaszása és a bemászás) Már csak el kellene indulni. És ott jön az EWS 😄
GregSB
Naja, sajna kevés az info a tesztrõl. Már egy ideje böngészem a www.whatcar.com-ot, de nem találtam semmit róla. Valszeg a nyomtatott magazinban jelennek meg ezek a próbák...

I.C.ram
Ez vicces, mert a múlt havi AutoBildben is volt egy hasonló teszt. Ott lazán bejutottak az X5ösbe. Igaz kellet idõ hozzá, de szó se volt róla, hogy nem sikerült bejutni.

Azt a tesztet a Smart vesztette el. iszonyat gyorsan feltörték.
Az a baj, hogy a teszt nem sok mindent árul el. Lévén max a pillanatnyi felkészültségén múlt az ott résztvevõknél, hogy bejutnak e vagy sem, illetve mennyi idõ alatt.
Meg az az autó, ami tavaly nehezen lopható volt, idén már messze nem biztos.
A golf 18. helye is max annyit mond, hogy azt ismerik már részletesen.
GregSB
<#nemtudom>

TC-n nem találtam tavalyi linket hasonlóra.

Mondjuk nem tudom ki állítótta össze az autók listáját, de ha már BMW 5, meg Audi A6 rajta van akkor az E Mercit is bevehették volna.

A Golf 18. helyezése pedig elég nagy LOL, nem csoda vezeti a lopás-statisztikákat...

És utána megismételték a tesztet úgy 1 évvel késõbb, mire kikupálódtak abból a modellbõl is?
GregSB
Na, megtaláltam a cikket.

Nem tavalyi, hanem 2004es, és nem csak a BMW-be nem tudtak bejutni...

GregSB
A lehetetlen ellopni rész talán igaz, tavaly volt ilyen "Melyik autót mennyi idõ alatt lehet ellopni" teszt, minden típus mellé oda volt írva egy idõ-tartomány, ami a lopás megkezdésétõl a kocsi elindulásáig tartott. Egyedül az 5ös BMW volt az, amit sehogy nem tudtak megmozdítani. 😊

Ha csak hallgatnál...
DanielT
Jelentsd ki, hallgatjuk 😄 Minden pontja stimmeljen.
Ebbõl az életstílus még igaz is, és akkor máris ott vagyunk, hogy még jópár más márkára is kijelenthetjük ugyanezt.
Taranov
Azt szokták mondani, hogy a BMW egy életstílus, a BMW-ben van a világ legjobb motorja, még keveset is fogyaszt.
A BMW sosem hibásodik meg, az újakat lehetetlen ellopni (csak trélerrel), és a BMW-nek van a legnagyobb múltja.
Ezt túlzás nélkül kell érteni, többen tartják így.

Egyedül élem az életem, idegen tőlem a félelem, szabadon élek mindig hajt a vér. Kalapács József