.
-
Azért a lassan haladó kocsit előzgetők (sokszor eszetlenül) úgyanúgy veszélyforrások. És igen, egy lassan menő kocsit meg fog előzni egy gyorsabb, nagyobb teljesítményű kocsi, méghozzá nagyon sokszor nem szabályosan, mondjuk kanyarban, záróvonalon, stb. És igen, itt a szabálysértést nem a lassan haladó követi el, ha de nem megy ilyen lassan, nem kényszerit olyat előzésre, aki pl nem szokott.. Szóval ez egy ördögi kör.
A 30as tábla meg szimplán azért idegesit, mert teljesen jogtalanul van most kihelyezve, és amíg ezzel nem tudnak foglalkozni, hogy ha nem dolgoznak, ergo nincs veszélyforrás ne felejtsék már kinnt a 30as korlátozót egy forgalmas főúton.. Ha elveszik a jogsimat 50 helyett 100nál, 90 helyett 190nél, akkor egy szót nem szólok, én voltam a hülye, de azért ilyen kinnfelejtett 30as miatt...
És én még mindig azt tartom hogy nem a gyakorlottabb sofőrök, akik kicsit gyorsabban mennek a kelleténél a fő veszélyforrások... Annál inkább a szerencsétlenkedő, esetlegesen csak hétvégi sofőrök. Kamionosok, akik nem tudnak pihenni, na meg azok, akik agy nélkül előzgetnek a több méter hosszú kamionjaikkal, tapadnak a másikra, helyet nem hagyva, stb stb.