.
-
Ennyi erővel büntetném azt is, aki viszont indokolatlanul lassan megy. Mert egy újra aszfaltozott, felfestett főúton, nyíl egyenesen nem képes legalább a 90et elérni, holott autója tudna mennyi annyival, és kizárt, hogy ezek mind technikai hibásak lennének!
Ami viszont ennél is idegesítőbb, ahol lakom, Szombathely mellett, a 86-os főút mentén elkerdülőt "építenek". Már vagy 5 hónapja kinn van a fő út kellős közepén egy 70-es, 100 méter múlva 40-es, majd egy 30-as tábla is. Kezdjük ott, hogy a munkálatok amúgy is egy belátható szakaszon folynak, már amikor folynak. Ugyanis kerek egy hónapja nem volt ott semmilyen munkagép, mert ásatást végeznek. És ebben az esetben a főútra érvényes 90-el való áthaladás is 3szoros túllépésnek minősül, ha beáll a rendőr oda. Kérdezem én, ez hol jogos? Főleg hogy hozzáveszem a 300ezer ft-ot, és fél évet jogsi nélkül, ami valakinek a munkájába is kerülhet.. És nem ez az egyetlen "kinntfelejtett" korlátozó tábla..
Szal sztem ha az autóvezetők felé gereblyéznek, nem ártana a másik oldalra is átkacsingatni -.-
Hozzátartozik, hogy a főúton előzgető, 140-150el, neadjisten mégtöbbel, kanyarban záróvonalon kacsázó autósokat én sem szeretem. De felénk a főutakon a 120-130 teljesen biztonságosan tartható.