.
-
Nem akarok belekeveredni a vitába, de sztem az is számit, hogy a téli gumid milyen minőségű, állapotú, egy új téli gumi nem olyan veszélyes nyáron sem. Persze esőben más a helyzet, ott hirtelen fékezésnél könnyű megcsúszni vele, szóval szerintem aki teheti, és főleg aki sokat használja a kocsit, megéri a téligumira költeni, mintsem az autót javitani, ha esetleg ebből valami baleset lesz...
A lentebb linkelt cikkhez hozzászólva, csak pár autóról tudok szólni, pl a Vectra C, lehet hogy kicsit fapados, de akárhogy is néztem a véleményeket róla, nem sok panasz volt rá technikailag, tehát fenntartása nem volt sokba, viszont ha valami elromlott, az húzós áron volt elérhető.
Amiket viszont nagyon hiányolok az összesitésből, azok a Volvo-k.. Tartósság alapján pl mindenki azt mondja, nagyon ott vannak. Bár az főként igaz rá, hogy ha egyszer valami megadja magát, akkor mélyen zsebbe kell nyúlni, de pl az én S60asommal az 3 éve alatt semmi probléma nem volt (koppkoppkopp), és több volvo tulaj is hasonlóképpen nyilatkozott eddig.