.
-
Borg #56240 Nekem isiászom van, szóval elég sokat küzdök (küzdöttem) vele. A Honda ülése szintén nem deréktámaszos, viszont egy idő után rájöttem arra, hogy ez egyátalán nem gond, nem innen származnak a problémák. Sőt, volt olyan hogy ki se akartam szállni belőle, mert csak ott nem fájt :)
Keress egy jó sportmasszőrt, aki meg tudja állapítani, hogy mi a baja a derakadnak. Legjobb ha ezt megkombinálod egy röntgenes kivizsgálással is, de a dokik ott úgyis csak annyit fognak mondani hogy mennyé úszni. Szóval a masszőr a te embered, ha ért hozzá, meg fogja oldani. Úszni is elmentem, de alapvetően 3 dolog segített elmulasztani: Úszás, talpbetét!, és a masszázs (pár hetente). Talpbetét azért kellett, mert a masszőr megállapította, hogy a bal bokám kicsit jobban meg van sülyledve, ezért a bal oldali izmaim feszesebbek, és picit ferdén tartom magam. Éppen csak annyira, hogy fájjon emiatt a derakam. A röntgen meg meg is mutatta, hogy a keresztcsont és a csigolya közti kopás, és becsípődés okozza a fájdalmat, amit csak a mellette lévő izmok fejlesztésével lehet tehermentesíteni (úszás).
Ami az ülést illeti, a céges pözsó partnerben nekem is iszonyat szar volt egy ideig. Rémes ülései vannak. De mostmár az sem gond.
Ha minden kötél szakad vidd el jó kárpitoshoz az üléseidet, és építtesd fel keményebb szivacsból. Nekem szét volt ülve a Hondában a vezetőülés, tavaly csináltattam meg egy kárpitossal. 7k az ülőlap, 7k a háttámla, és gyakorlatilag szobrászokat megszégyenítő módszerrel kb 5 féle keménységű, és tartású szivacsból meg textilekből újjáépítették. Most úgy tart mint az új :) És nem téma egy deréktámasztó rész beiktatása sem, max állítható nem lesz, szal gondosan tesztelni kell a kialakítását. De ilyet én nem csináltattam, csak az eredeti tartását akartam visszaállíttatni.