Én 4->8 pines csatit választottam. A tápom 4 pines kábele egészen combos vastag, a csatlakozóért meg bejártam Szolnokot és vonzáskörzetét, de mindenhol csak tágra nyílt szemekkel néztek rám, hogy ilyen csatiról még nem is hallottak.
Neten sem volt egyszerű, az iponon találtam egyedül legegyszerűbben elérhetően, de elég gagyi a csati, én inkább attól féltem, hogy maga az átalakító melegszik, nema táp 4 tűse.
Befűtőttem a procinak amit bír 260Wot evett a gép prime alatt, tehát végülis csak a proci volt terhelve illetve a memóriák, minden delej ezen a dróton ment és nem melegedett semmit.
Egyébként meg fél évig ment úgy, hogy csak a 4pines volt bedugva a 8as alaplapi csatiba, a másik 4ről a kupakot se vettem le nehogy beleszálljon a por :) Mióta be van dugva a 8as csati azóta nem fagy csonttá a gép 4GHz-ra húzva, bizonyos beállítások mellett a prime ban a 4es szál leáll, még majd finomítani kell, hogy a memó, a HT, nem bírja vagy a proci azokat a beállításokat. De 4es csatival nem írt semmit, csak csontra fagyott vagy újraindult. Tehát nem mindegy mennyi derót megy bele ha tuningolsz. Egyébként 100%osan elég a 4 drót.
De a 2 molex-> 8 EATX is jó, csak én olyat nem találtam. Ileltve nem tudtam kisilabizálni, hogy van elosztva a 2db 12Vos ág a tápomban, és azon agyaltam, hogy biztos másik ágra tették a 4pin-es EATXet a 24pinestől, a molexeket meg nem tudom, ezért válaszottam ezt a megoldást.