• zolee145
    Szerintem egy olyan lehet a dologban, hogy a tuningot nem szabad keverni az alap órajellel. Egy tuningolt procival szemben nincsenek más elvárások, csak az, hogy magas órajelen menjen. Ha felhúzod 3,4GHz-re akkor csak az érdekel, hogy menjen. Nem érdekel már a fogyasztás, a melegedés, az élettartam.
    Egy gyárilag 3,4-es procinak úgy kell (kellene) tudnia mindezt, hogy egyrészt stabil legyen, másrészt ne melegedjen az átlagnál jobban, ne fogyasszon sokat és minimum a garanciális időt kibírja. Na ez a nehéz. Szerintem.
    Ráadásul mindenféle alaplapban működnie kell, nem lehet azt mondani, hogy csak tuning deszkában tud ennyit, a többi nem bírja.
    Meg aztán ezt tudni kell nagy mennyiségben gyártani, míg a tuningolhatóság mindig szerencsejáték.
    Ha egy gyártó csinál egy procit azzal meg kell felelnie bizonyos elvárásoknak, nem elég az, hogy gyors. Sarkítás: nem adhatja az AMD úgy a 940BE-t, hogy ez egy 6GHz-es proci, csak éppen olyan alaplap kell hozzá ami bírja, plusz legyen otthon folyékony nitrogéned, és ha minden fasza akkor pont egy Vantage lefuttatását bírja majd ki a rendszer aztán kuka.
    Nézd meg meddig bírja egy 400LE-re tuningolt autó, és meddig egy eleve 400LE-s gyári sportmodell, ráadásul az utóbbi mennyivel jobban használható, míg az előbbi csak akkor jó amikor épp negyed mérföldes gyorsuláson mégy vele, minden más (pl hétköznapi közlekedés) csak szenvedés.